Akaryakıt bayilerinden araç sahiplerini üzen haber: Benzinin litresine 18. zam!

Akaryakıt ürünlerine gelen üst süte zamlar sonrası araç sahipleri Benzin, motorin, LPG'nin güncel fiyatlarını dakika dakika takip ediyor. Güncel fiyatların takip edilmesine karşılık olarak ise akaryakıt bayileri araç sahiplerini üzen bir haberi paylaştı ve benzin, motorin, LPG'ye yeni zam geleceğini duyurdu.

20.05.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-17:38) Akaryakıt bayilerinden araç sahiplerini üzen haber: Benzinin litresine 18. zam!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşla birlikte brent petrol fiyatları da dalgalanma seyrine devam ediyor. Fiyuatlara gelen zam haberleri bazı bazı durumlarda değişkenlik gösteriyor. Brent petrolde yaşanan düşüş üzerine benzin, motorin, LPG' indirim beklentisi çoğalırken, hergün olduğu gibi 20 Mayıs günü de akaryakıt bayi fiyatları yakında takip ediliyor.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarına ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandığı bildirilirken petrol fiyatlarındaki artışın hemen ardından dolar kurundaki yükselişin araç sahiplerinin 'Akaryakıt ürünlerine zam geldi mi?' 'Benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar oldu? sorularını sormalarına neden oldu. Güncel listeleri takip eden araç sahipleri 20 mayıs gününü gösteren akaryakıt bayi fiyatlarını da araştırmaya başladı.

Benzinin litresine yeni zam!

Akaryakıt ürünlerinin satış fiyatlarında doğrudan etki gösteren Brent petrolün piyasalardaki son durumu ve dolar kurunda meydana gelen artışın hemen ardından bir önceki gün yapılan mevcut zammın ardından benzinin litresine yeniden zam uygulaması yapıldı. Geçtiğimiz gün gelen 1 lira 70 kuruşluk zam sonrası benzin akaryakıt istasyonlarında fiyatı bugünden itibaren 1 lira 4 kuruş daha artmış oldu.

20 Mayıs 2022 benzin, motorin, LPG fiyatları

"20 Mayıs 2022 benzin, motorin, LPG fiyatları"

Benzinin litre fiyatına yeni gelen zammın ardından araç sahipler 20 Mayıs akaryakıt fiyatlarının son güncel halini araştırmaya başladı. 1 lira 4 kuruş zam sonrası benzinin İstanbul'da satış fiyatı İstanbul'da 23 lira 87 kuruşa yükselirken, Ankara'da 23 lira 96 kuruştan ve İzmir'de de 23 lira 99 kuruştan satılmaya başlandı.

Yılbaşından beri tam 17 kez zam gelen benzinin litre fiyatına 20 Mayıs'ta gelen zam 18. kez olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Ayrıca, akaryakıt ürünleri fiyatları ile gelen son güncel listelerde İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22,09, LPG'nin litre fiyatı da 11,04 olduğu görüldü. Ankara'da motorin 22,17'den LPG ise 11,23'den satılıyor. Motorinin litresi İzmir'de 22,14'den LPG ise 11,04'den satışa sunuluyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal