Müjdeli haber duyuruldu: Benzine indirim geliyor! 23 lira bandına çekilecek!

Bu gece yarısından itibaren benzine indirim gelmesi bekleniyor. Gerçekleşecek fiyat değişikliğinin ardından benzinin litresi 23 lira bandına çekilecek.

20.05.2022-12:34 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-12:34)

Her geçen gün katlanarak gelen zamlarda bu hafta benzine iki kere zam gelmişti. Bu sefer ise benzine indirim gelmesi bekleniyor. Konuyla ilişkin kaynaklardan edinilen bilgiye göre, benzine bu gece indirim gelmesi bekleniyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak indirimin 1 lira 4 kuruş olması gündemde. Gerçekleşecek fiyat değişikliğinin ardından benzinin litresi 23 lira bandına çekilecek.

Benzin fiyatlarını direkt etkiliyor

Brent petrol ve döviz kurundaki değişikliklerin sonucunda benzin fiyatlarını direkt etkiliyor. Petrol fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle ve doların 16 lira bandına dayanmasının ardından benzine birer gün arayla 2 kere zam gelmesi kaçınılmaz olmuştu. Benzinin litre fiyatı 17 Mayıs tarihinde 1 lira 70 kuruş, 19 Mayıs tarihinde ise 1 lira 4 kuruş olmak üzere toplamda 2 lira 74 kuruş yükselmişti. Son zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı 24 lira sınırına dayanmışken, bu kez de indirim beklentisi oluştu. Motorinde ise indirim beklenmiyor.

Benzine İndirim

Benzinin Litresi

Gerçekleşecek indirimin ardından İstanbul'da 23.86'dan satılan benzinin litresi 22.82'ye inecek. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 23.98'den 22.94'e düşecek.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler hesaplanarak elde ediliyor. Yapılan hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler yansıyabiliyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal