Benzin ve mazota indirim mi geldi? 18 Mart mazot indirimi gelecek mi? Gözler EPGİS'den gelecek haberde

Son dönemde araç sahipleri benzin ve mazota gelecek olan indirim haberlerini araştırmaya başladı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası bundan sonra akaryakıtlara gelen zam ve indirim duyurusu yayınlanmayacağını vatandaşların akaryakıt alırken zam ve indirimlerden haberdar olacağını açıklamıştı. 3 gün üst üste benzin ve motorine yapılan indirim sonrasında yarın indirim yapılıp yapılmayacağı araştırılmaya başlandı. Peki 18 Mart mazot indirimi gelecek mi? işte detaylar...

17.03.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-11:23) Benzin ve mazota indirim mi geldi? 18 Mart mazot indirimi gelecek mi? Gözler EPGİS'den gelecek haberde

Son dönemde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra petrol fiyatları son yılların rekorunu kırarak 138 dolara kadar çıktı. Bu artış sonrasında ülkemizde üst üste benzin ve motorine zam yapıldı. 23 TL'ye kadar çıkan motorin fiyatları araç sahiplerini endişelendirirken Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan ateşkes ve barış görüşmelerinden sonra petrol düşüşe geçti. Ülkemizde araç sahipleri benzin ve motorine gelecek olan indirim haberlerini beklerken Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bundan sonra benzin ve mazota gelecek olan zam ve indirim duyurularını yayımlamayacağını vatandaşların zam ve indirimden akaryakıt alırken haberdar olacağını açıklamıştı.

Benzin ve motorine indirim yapıldı mı

Benzin ve motorine indirim yapıldı mı?

Uluslararası piyasada petrol fiyatlarının yeniden 100 doların altına düşmesinden sonra ülkemizde 3 gün üst üste indirim yapıldı. Son olarak 17 Mart Perşembe günü yapılan indirim sonrasında 18 Mart'ta da indirim yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 

18 Mart'ta benzin ve motorine indirim yapılacak mı?

17 Mart'ta benzine 62 kuruş,motorine ise 1 TL 1 kuruş indirim yapıldı. Yapılan son indirimle beraber benzinin litre fiyatı 18 TL 8 kuruş olurken motorinin fiyatı 18 TL 69 kuruş oldu. 18 Mart gününde ise mazot ve benzine indirip yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

EPGİS benzin ve mazot fiyatlarını açıklamayacak

Bu hafta başında EPGİS aleyhinde suç duyurusunda bulunulduğu ve süreç adli makamlara intikal ettiği için EPGİS bu süreç boyunca vatandaşlara fiyat duyurusunda bulunmayacağını açıkladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal