Belediye başkan adayları belli oldu mu? 2024 yerel seçim adayları ne zaman açıklanacak? İstanbul ve Ankara belediye başkan adayları

Yerel seçimlerin başlamasına kısa bir süre kala hem hükümet tarafında hem de muhalefet tarafında belediye başkan adayları belirlenmeye çalışılıyor. Özellikle İstanbul ve Ankara belediye başkan adayları kim olacak sorusu merak ediliyor. Peki Belediye başkan adayları belli oldu mu? 2024 yerel seçim adayları ne zaman açıklanacak? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde…

02.12.2023-16:34 - (Son Güncelleme: 02.12.2023-16:34)

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçim takvim başlangıç tarihini 1 Ocak 2024 olarak duyurmasının ardından siyasi partilerin seçim çalışmaları hızlandı. Türkiye’nin iki kritik şehri olan İstanbul ve Ankara’da AK Parti’nin ve CHP’nin kimleri aday göstereceği gizemini korurken vatandaşlar konu hakkındaki Son Dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki Belediye başkan adayları belli oldu mu? 2024 yerel seçim adayları ne zaman açıklanacak?

Belediye başkan adayları belli oldu mu?

Ortaya atılan bazı iddialara göre AK Parti, İstanbul için eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı aday göstermeye hazırlanıyordu. 

Belediye Başkan Adayları

Ancak 2024 Mart ayında AK Parti’nin  seçmenin karşısına “Karadenizli bir belediye başkanına karşı Karadenizli bir aday” ile gideceği, bu kapsamda da aslen Trabzonlu olan, eski TOKİ Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı, yine aslen Trabzonlu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına “aday gösterebileceği” belirtiliyor.

AKP’nin Ankara’da 2024 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’ın karşısına da “güçlü bir aday gösterileceği” konuşuluyordu. Ankara için AK Parti’de daha önce eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un adı gündeme gelmişti. Öte yandan eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal