Belarus Avrupa Birliğine Cevap Verdi: Doğal Gazı Kesersek Isınamazsınız!

Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteci krizi hakkında açıklamalarda bulunan Belarus Cumhurbaşkanı Avrupa Birliği'nin Belarus'u tehdit edemeyeceğini söyledi.

11.11.2021-16:51 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-16:51)

Son dakika gelen bilgilere göre Avrupa'da yaşanan mülteci krizi derinleşiyor. Avrupa Birliği'nin Belarus'u savaş ile tehdit etmesi üzerine açıklama yapan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yaptığı açıklamalarda Avrupa Birliğine sert açıklamalarda bulundu.

YA DOĞAL GAZI KESERSEK?

Belarus'u hiç bir devletin tehdit etmeye hakkının olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yaptığı açıklamalarda şu açıklamaları yaptı; "Avrupa'yı ısıtıyoruz, hala sınırı kapatacakları konusunda bizi tehdit ediyorlar. Peki ya doğal gazı kesersek ne olur? "Silahlar ne işe yarayacak? Bir provokasyon yaratmaya çalışıyorlar. Askerlerimizi, ordularımızı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bu nedenle sınırımız etrafında kontrolü sağlayarak göçmenlere silah temin edilmesini önlemeliyiz."

NATO VE POLONYA'NIN ASKERİ HAREKETLERİNİ TAKİP EDİYORUZ

Belarus sınırında asker ve askeri araç sayısını artıran NATO ve Polonya güçleri hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Lukaşenko yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti; "15 bin asker, tank, zırhlı araç, helikopterler ve uçakları kimseyi uyarmadan küstahça sınırımıza kadar çektiler. Bunları görüp bir karşı plan hazırlığı yapmalıyız." 

BELARUS'U SINIRLARI KAPATARAK TEHDİT EDEMEZLER

Avrupa Birliği'nin tehditleri ve yaptırımları hakkında konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Lukaşenko sözlerini şu şekilde noktaladı; "Eğer biz de Belarus üzerinden (nakliye yolları) geçişleri kapatırsak ne olur? Ukrayna üzerinden geçilemez çünkü Rusya sınırı kapalı. Baltık ülkeleri üzerinden geçen yollar da yok. Yamal-Avrupa doğal gaz boru hattı da Belarus üzerinden geçiyor ve bu rota üzerinden Batı’ya giden Rus gazı hacmi önemli oranda artmış durumda. Avrupa'yı ısıtıyoruz, hala sınırı kapatacakları konusunda bizi tehdit ediyorlar. Peki ya doğal gazı kesersek ne olur?"

NELER YAŞANMIŞTI?

Polonya basınında yer alan haberlere göre, Polonya-Belarus sınırında mülteci krizi yaşanıyor. Belarus, Rusya'nın desteği ile mültecileri Polonya sınırına yönlendiriyor. Sınırda güvenlik önlemleri almaya başlayan Polonya hükümeti ise yaptığı açıklamada sınırların korunacağını ve geçmeye çalışan mültecilere orantısız müdahale yapılacağını açıkladı.

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BELARUSU UYARDI

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk yaptığı açıklamada Belarus'un sınır gerginliği çıkarmaya çalıştığını belirterek bu duruma cevap vereceklerini belirtti. Bakan Yardımcısı Piotr yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Belarus makamları sınırdaki durumu tırmandırmaya çalışıyor. Son günlerdeki gelişmeler, ölümle sonuçlanabilecek büyük bir olay yaratmak istediklerini gösteriyor. Muhtemelen zorla sınır geçişi planlanıyor. Polonyalı yetkililer duruma orantılı cevap verecek."

AVRUPA BİRLİĞİ BELARUS'A YAPTIRIM UYGULAYACAK

Belarus'un sınır kapılarını açıp mültecileri Avrupa Birliği ülkelerine yollamasıyla beraber, soğuk havada binlerce mülteci Polonya-Belarus sınırında bekliyor. Yüzlerce erkek, kadın ve çocuk, yeterli barınak, yiyecek, su ve tıbbi bakım olmadan dondurucu havada sınırı geçmek için bekliyor. Sınırı geçmeye çalışan sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerilim yükseliyor. Avrupa Birliği, Belarus'u göçmenleri Polonya'ya iterek ve Rusya ile NATO'yu karşı karşıya getirmeye çalışarak "karma bir saldırı" düzenlediğini belirtti.

BÖLGEYE NÜKLEER BAŞLIKLI BOMBARDIMAN UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Avrupa Birliği-Rusya arasında olan gerilimin artması ile birlikte birlik ülkeleri ortak karar alarak Rusya sınırına nükleer başlıklı bombardıman uçakları yolladı. Bu durum üzerine açıklama yapan Rus hükümeti Avrupa Birliği'ni insan haklarına uymadıkları gerekçesiyle eleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal