Rusya İdlib'i Bombalamaya Devam Ediyor, Bu Sefer Sivilleri Hedef Aldılar!

İdlib'de meydana gelen olayda Rus uçakları İdlib şehir merkezine yakın mesafede bulunan tavuk çiftliğini bombaladı.

11.11.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-15:06)

Son dakika gelen bilgilere göre, Rusya devletine ait uçakların, Suriye'nin İdlib bölgesine hava saldırısı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre, hava saldırısı sonrası 3'ü çocuk olmak üzere toplamda 5 sivil hayatını kaybetti.

RUSYA İDLİB'E HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Rusya'ya ait Su-34 tipi savaş uçakları, Suriye'nin kuzeybatısında İdlib'e saldırı düzenledi. Saldırı sonrası ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybederken 4 sivil de yaralandı.

RUSYA TAVUK ÇİFTLİĞİNİ VURDU

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya'nın son model Su-34 savaş uçakları İdlib saati ile saat 11:05 sularında İdlib İl merkezinin yakınında bulunan tavuk çiftliğine 3 kez hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar, Rus savaş uçaklarının gün içinde İdlib'in kuzeyindeki Maratmisrin beldesinde sığınmacı kamplarının yoğun olarak bulunduğu bölgeye de hava saldırısı düzenlediğini belirterek bunun insanlık suçu olduğunu vurguladı.


GEÇTİĞİMİZ AYLARDA RUSYA İDLİB'İ BİR KEZ  DAHA BOMBALAMIŞTI

Suriye’nin Lazkiye kentinde Rusya'ya ait olduğu bilgisi verilen savaş uçakları İdlib'in güneyindeki bulunan Serce, Mantif ve Ruveyha köylerine toplam 12 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sivil savunma kaynaklarından verdiği bilgiye göre Serce köyündeki hava saldırılarında 3 sivil yaralandı.

MUHABİR ARACIYLA BİR ÇOCUĞU HASTANEYE ULAŞTIRDI

Diğer taraftan saldırının gerçekleştiği yere çekim için giden Anadolu Ajansı muhabiri, saldırılarda yaralanan bir çocuğu kendi aracıyla hastaneye yetiştirdi.

Rejim güçleri de sabah saatlerinde İdlib'in güneyin bulunan Keferlete, Beynin, Keferavid, Fileyfil, Sfohin, Deyir Sünbül, Merayen ve Mağara köylerini karadan karaya atış yapan silahlar ile hedef alarak bir sivili öldürerek, 10 sivili yaralamıştı.


ESAD REJİMİ DE İDLİB'İ BOMBALIYOR

Esad rejiminin İdlib bölgesinde bir pazar yerine düzenlediği bombalı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş 35 kişi ise yaralanmıştı.

Esad Rejimi ordusu ve İran destekli yabancı teröristlerin yaptığı saldırıda, teröristler İdlib'in güney bölgesinde yer alan Eriha Kasabasının pazar bölgesini topçu ateşleriyle bombaladı. Kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, bombardıman sırasında 10 sivil yaşamını yitirirken 35 kişi ağır yaralandı. 

İDLİB'DE SON DURUM

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Esed rejiminin kontrolünde olmayan yerlerde gerginliği azaltma projesi oluşturmuştu. 4 bölgenin 3 tanesine saldırarak ele geçiren Esad rejimi geçtiğimiz aylarda İdlib'e yönelmişti. Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için ek mutabakata varsa da saldırılar Mayıs 2019'da tekrar şiddetlendi. Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakatın ardından ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

2017-2020 döneminde saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal