Mülteci Krizi Büyüyor! Birleşmiş Milletler Belarus'u Kınadı!

Polonya-Belarus arasındaki mülteci krizi etkisini artırarak devam ediyor. Avrupa Birliği sınırlarını korumak için bölgeye askeri güçler yolluyor.

11.11.2021-10:21 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-11:19)

Son dakika gelen bilgilere göre, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy, Belarus-Polonya göçmen krizini değerlendirdi. Dmirt Polyanskiy yaptığı açıklamalarda batı ülkelerinin gerginliği tırmandırmaması gerektiğini belirterek şu sözlere yer verdi; "Mazoşist eğilim gösteriyorlar"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİ KRİZİ ÜSTÜNE TOPLANDI

Avrupa'da yaşanan mülteci krizi üstüne acil toplanan Birleşmiş Milletler, düzensiz göçü destekledikleri ve insanların hayatını siyasi amaçlar için tehlikeye attığı için Belarus'u kınadı. Belarus'un hem Avrupa Birliği hem de komşu ülke Polonya'yı istikrarsızlaştırma politikası izleyen Belarus'un bu davranışlarının bölgenin geleceğini tehdit ettiği vurgusu yapıldı.

Son dakika gelen bilgilere göre, Polonya-Belarus arasındaki mülteci krizi devam ediyor. Avrupa Birliği Belarus'a uygulanan yaptırımların şiddetinin artacağını belirtirken, Polonya sınırına nükleer kapasiteli bombardıman uçakları yolladı.

AVRUPA BİRLİĞİ BELARUS'A YAPTIRIM UYGULAYACAK

Belarus'un sınır kapılarını açıp mültecileri Avrupa Birliği ülkelerine yollamasıyla beraber, soğuk havada binlerce mülteci Polonya-Belarus sınırında bekliyor. Yüzlerce erkek, kadın ve çocuk, yeterli barınak, yiyecek, su ve tıbbi bakım olmadan dondurucu havada sınırı geçmek için bekliyor. Sınırı geçmeye çalışan sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerilim yükseliyor. Avrupa Birliği, Belarus'u göçmenleri Polonya'ya iterek ve Rusya ile NATO'yu karşı karşıya getirmeye çalışarak "karma bir saldırı" düzenlediğini belirtti.

BÖLGEYE NÜKLEER BAŞLIKLI BOMBARDIMAN UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Avrupa Birliği-Rusya arasında olan gerilimin artması ile birlikte birlik ülkeleri ortak karar alarak Rusya sınırına nükleer başlıklı bombardıman uçakları yolladı. Bu durum üzerine açıklama yapan Rus hükümeti Avrupa Birliği'ni insan haklarına uymadıkları gerekçesiyle eleştirdi.

BELARUS-POLONYA ARASINDAKİ MÜLTECİ KRİZİ

Polonya basınında yer alan haberlere göre, Polonya-Belarus sınırında mülteci krizi yaşanıyor. Belarus, Rusya'nın desteği ile mültecileri Polonya sınırına yönlendiriyor. Sınırda güvenlik önlemleri almaya başlayan Polonya hükümeti ise yaptığı açıklamada sınırların korunacağını ve geçmeye çalışan mültecilere orantısız müdahale yapılacağını açıkladı.

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BELARUSU UYARDI

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk yaptığı açıklamada Belarus'un sınır gerginliği çıkarmaya çalıştığını belirterek bu duruma cevap vereceklerini belirtti. Bakan Yardımcısı Piotr yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Belarus makamları sınırdaki durumu tırmandırmaya çalışıyor. Son günlerdeki gelişmeler, ölümle sonuçlanabilecek büyük bir olay yaratmak istediklerini gösteriyor. Muhtemelen zorla sınır geçişi planlanıyor. Polonyalı yetkililer duruma orantılı cevap verecek."

BELARUS SIĞINMACILARI ÜLKEDE BARINDIRMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko geçtiğimiz ya yaptığı açıklamada Belarus’un herhangi bir sığınmacıyı ülkesinde tutmak istemediğini ve olanların gönderilmeye çalıştığını açıklamıştı. Avrupa Birliği ülkelerine gitmek isteyen mültecilere kapının açık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer vermişti; "Polonya, Litvanya, Letonya, Ukrayna ile sınırlarımızı kapatacağımızı ve Afganistan, İran, Irak, Libya, Suriye, Tunus’tan gelen mülteciler için ‘yerleşim yeri’ hale geleceğimizi düşünenler yanılıyorlar. Biz, hiç kimseyi tutmayacağız. Onlar bize gelmiyorlar, aydınlanmış, sıcak, rahat Avrupa’ya gidiyorlar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal