Beklenen metro hattı hizmete giriyor: Türkiye’nin en hızlısı olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’un beklediği metro hattının yakında hizmete sunulacağı müjdesini verdi. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamasında, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini yakında hizmete açıyoruz" sözlerini kullandı.

13.11.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 13.11.2022-09:58)

Milyonlarca İstanbullu vatandaşa müjdeli haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamasında, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini yakında hizmete açıyoruz" sözlerini kullandı.

Beklenen metro hattı hizmete giriyor

İstanbul’u rahatlatacak ulaşım hatlarından birisi daha hizmete giriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen İstanbul Havalimanı Metro projesinde sona gelindi. İstanbul Havalimanı ile şehir merkezini birbirine bağlayacak olan metro hattının açılışı için geri sayım sürerken Bakan Karaismailoğlu’ndan bir paylaşım geldi.

İstanbul Havalimanı metro hattı

Bakan Karaismailoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Beşiktaş Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp Göktürk-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini yakında hizmete açıyoruz!"

Türkiye’nin en hızlısı olacak

Beşiktaş Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp Göktürk-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 37 buçuk kilometrelik güzergahta 4 ilçeyi birbirine bağlıyor. Toplam 9 istasyon arasında günde 600 bin yolcu kapasitesine sahip olan metro, saatte 120 kilometreyle Türkiye'nin en hızlısı.

İstanbul Havalimanı Metro hattı açıldığında yolcular hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmuş olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal