Naci Görür’den korkutan deprem uyarısı: Milyonlarca insan tehlikede! En az 7.2’lik deprem bekliyoruz

Bir televizyon programının canlı yayınına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul için korkutan bir uyarı geldi. Büyük İstanbul depreminin milyonlarca insan için tehlike arz ettiğini söyleyen Görür, "Minimum 7,2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" dedi.

13.11.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 13.11.2022-17:17)

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon programının canlı yayınında Büyük İstanbul depremiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 2.5 milyon kişinin büyük tehlike içerisinde bulunduğunu ifade eden Naci Görür, "Minimum 7,2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" dedi. Götür, depreme dayanıksız olan yaklaşık 60 bin yapıya acil olarak müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Milyonlarca insan tehlikede

İstanbul’da yaşanan büyük depreme karşı yetkilileri önlem almaya çağıran Prof. Dr. Naci Görür,  "60 bin bina her an insanlarımız hayatını kaybedecek risk altında dururken neden yeni bina yapıyoruz. Mevcut binaların güvenli hale getirilmesini sağlayalım" dedi.

Naci Görür deprem açıklaması

Bu işin şakası yok

Son yapılan araştırmalara göre İstanbul'da 1 milyon 100 bin yapının 60 binin olası depremde çok ağır hasar alacağı yönünde olduğuna dikkat çeken Görür, "60 bina demek malum 5 katlı alsanız 300 bin kat yapar. Her katıda 2 daire düşün, 600 bin daire yapar. Her daireye de 4 kişi koyun. Yaklaşık 2.5 milyon insanın beklenen depremde doğrudan doğruya hayatını kaybetme riski çok yüksek. Bu işin şakası yok" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal