Bebek burun tıkanıklığı belirtileri nelerdir? Bebek burun tıkanıklığını geçirmek için doğal yöntemler

Yeni doğmuş olan bebeklerde burun tıkanıklığı sık görülen bir durumdur. Anne ve babalar ise bu durumlarda neler yapılması gerektiğini merak ediyor. Peki Bebek burun tıkanıklığı belirtileri nelerdir? İşte Bebek burun tıkanıklığını geçirmek için doğal yöntemler...

16.07.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-10:00)

Hayata yeni merhaba diyen bebeklerde burun tıkanıklığı sık rastlanan sorunlardan birisidir. Fakat bu durum için doktorlara gitmeye gerek kalmadan doğal yöntemlerle tedavi durumu bulunmaktadır. Bebeklerindeki burun tıkanıklığı sorununun doğal çözümlerini merak eden anne ve babalar ise bu durumlarda neler yapılması gerektiğini merak ediyor. Peki Bebek burun tıkanıklığı belirtisi nelerdir? 

Bebek burun tıkanıklığı belirtileri nelerdir? 

Yeni doğmuş olan bebeklerde burun tıkanıklığı sık görülen bir durumdur. Bu durumun bazı sebepleri vardır. İşte bebeklerde burun tıkanıklığının sebepleri:

Ortamda bulunan havanın aşırı sıcak olması

Bebeğin burnuna bir şey kaçması

Nemsiz ortam

Nezle, grip gibi hastalıklar

Sinüzit

Toz

Sigara dumanı

Parfüm kokusu

Burun kanallarının dar olması

Bebeklerde burun tıkanıklığı

Bebek burun tıkanıklığı nasıl geçirilir?

Kronik bir durum söz konusu değilse bebeklerdeki burun tıkanıklığı sorununun geçirilmesi için basit yöntemler bulunmaktadır. İlk olarak bebeğin bulunduğu oda havalandırılmalıdır. Bununla beraber bebeğin yanında sigara içilmemelidir. Ayrıca Ilık banyo yaptırabilir, doğal karışımlar yaparak bebeğinizin burnuna tutup, solumasını sağlayabilirve bebeğin yattığı yerin yastığını yükseltebilirsiniz.

Bebeğin burnunun açılması için kullanılabilecek diğer yöntemler ise şunlardır:

- Tuzlu su içirmek

- Bitki çayı hazırlayarak bebeğe bu çayı koklatmak

- Burun aspiratörleri kullanmak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal