Bebek yağı ne işe yarar? Bebek yağının cilde faydaları nedir? Bebek yağının kullanım alanları

Bebeklerin cildini nemlendirmek ve kuruluğu önlemek adına kullanılan bebek yağı bebekler dışında da kullanılmaktadır. Cilde iyi gelen bebek yağının faydaları merak konusu oldu. Peki, bebek yağının faydaları nedir? İşte yanıtı…

30.06.2022-21:28 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-21:28) Bebek yağı ne işe yarar? Bebek yağının cilde faydaları nedir? Bebek yağının kullanım alanları

Bebeklerin cildi çok hassastır ve kimyasal maddeler bebeğin cildine zarar verebilir. Bu nedenle kullanılan bebek yağının kaliteli ve güvenilir bir markanın ürünü olmasına dikkat edilmelidir. Bebeği yıkadıktan sonra ıslak cildine uygulanan bebek yağının birçok faydası bulunmaktadır. İşte bebek yağının faydaları…

Bebek yağının kullanım alanları

Bebek yağı dudak peelingi için kullanılmaktadır. 1 tatlı kaşığı bebek yağını, yarım tatlı kaşığı şeker ve birkaç damla limon suyu ile karıştırın. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı her gece uyumadan önce dudaklarınıza uygulayın. 

Bebek yağı

Bebek yağı saça yapışan sakızı çıkarmak için de kullanılmaktadır. Saça yapışan ve bir türlü çıkmayan maddeleri saçınıza zarar vermeden çıkarmak istiyorsanız, yapışan bölgeye bebek yağı sürün. Bu saçınıza yapışan maddenin yumuşamasını ve saçınızdan ayrılmasını sağlar. 

Bebek yağı hamilelikte anneler tarafından da kullanılır. Hamilelik nedeniyle oluşan çatlakları engellemek için bebek yağı ie karın bölgesine masaj yapmak faydalı olacaktır. 

Bebek yağı ayrıca makyaj temizlemek için de kullanılır. Bir pamuğun üzerine birkaç damla bebek yağı döküp yüzünüzde bulunan makyajı çıkarabilirsiniz. 

Cam, porselen ve plastik gibi ürünlerin üzerinde bulunan fiyat etiketlerini iz bırakmadan kolayca çıkarmak için de bebek yağı kullanılır. Etiketin üzerine biraz bebek yağı döküp etiketi kolayca çıkarabilirsiniz.

Bebek yağının faydaları

Bebek yağı, ayakkabıları parlatmak için de kullanılmaktadır. Bebek yağını ayakkabının üzerine döküp dairesel hareketlerle ovalarsanız ayakkabılarınızı kolayca parlatabilirsiniz. 

Soğuk havalarda cilde sürülen bebek yağı cildi soğuktan da korumaktadır. Bebek yağı ciltteki gözenekleri kapatır ve vücudu izole eder. 

Parmağa sıkışan yüzükleri çıkarmak için de bebek yağı kullanılmaktadır. Bebek yağını yüzük üzerine dökerek yavaş yavaş parmağınızdan çıkarabilirsiniz.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal