Bebeğini Beşikte Bırakıp Cepheye Koştu! Nene Hatun Vefatının 64. Yılında Anılıyor

Osmanlı-Rus savaşında beşikte bebeğini bırakıp cepheye koşan Nene Hatun, vefatının 64. yılında anılıyor. Genç yaşında gösterdiği büyük kahramanlıkla gönüllerde taht kuran Nene Hatun'un dillerden düşmeyen bu cesareti nesilden nesile aktarılıyor.

22.05.2019-15:00 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-16:19)

Osmanlı tarihinin 93 Harbi olarak bilinen en önemli savaşlarından 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı...Bu savaşın öne çıkan kahramanlardan biri de Nene Hatun. O, bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan bir Türk kadını. 

 SAVAŞTA 22 YAŞINDAYDI  

Erzurum'un Çeperli köyünde doğan Nene Hatun, 16 yaşında Erzurumlu Mehmet Efendi ile evlendi. Savaş esnasında 22 yaşındaydı. "Bu bebeği bana Allah verdi, ona Allah bakar" diyerek, Erzurum halkıyla beraber cepheye koştu. Genç yaşta gösterdiği büyük kahramanlıkla adını tarihe altın harflerle yazdıran Nene Hatun'un bugün de dillerden düşmeyen bu cesareti nesilden nesile aktarılıyor.

YILIN ANNESİ SEÇİLDİ

Hayatının son dönemlerinde 8 Mayıs 1955'te "yılın annesi" seçilen kahraman Türk kadını, vefatının 64. yılında saygı ve minnetle anılıyor. Türk halkının kahramanlığını anlatarak gurur duyduğu ve cesareti her nesle örnek olan Nene Hatun'un mezarı, Erzurum'da kahramanca mücadele ettiği Aziziye Tabyaları'nda bulunuyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal