40'lı Yaşlara Gelen Kadınlar Cildine Nasıl Bakmalı?

Cilt bakımına her yaşta her kadın dikkat etmeli ancak özellikle 40'lı yaşlara gelen kadınların ekstra bakımlarla cilt yaşını genç tutmaları gerekmektedir. Peki kadınların belirli bir yaşa gelirken dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir gelin birlikte bakalım.

22.05.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:56)

Cilt bakımı hayatımızın her döneminde oldukça önem taşımaktadır. Gençken pek üstüne düşmediğimiz cildimiz 40'lı yaşlardan sonra daha çok ilgi ister. Peki cildiniz için neler yapmalısınız sizin için derledik.

BOL BOL SU İÇİN  

Bol su içmek cildinizin daha canlı ve genç görünmesini sağlayacaktır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan su  günde en az 2,5 litre içilmesi gereken en hayati içecektir. 

MAKYAJ YAPMAYI BİR SÜRE BIRAKIN  

Makyaj yapmaya hayatınızın bir döneminde  ara verseniz iyi olur. Kadınların en çok düştüğü yanlışlardan biri de kırışıklıklarını makyajla kapatmak istemesidir. Ancak yapılan bu hata ince çizgilerin de daha da çoğalmasına sebep olmaktadır. 

NEMLENDİRİCİ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN  

Cildin sürekli nemli olması sağlıklı görünümü bakımından oldukça önemlidir. Eğer nemini kaybetmiş bir cildiniz varsa bu ince çizgilerinizin hızlıca artmasına sebep olacaktır. Bundandır ki mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.

GÜNEŞTEN KENDİNİZİ KORUYUN  

Sağlığımız için oldukça büyük bir öneme sahip olan güneşin fazlası hepimiz biliyoruz ki zarar. Bu sebeple güneşe çıkarken mutlaka koruma faktörlü kremler sürmelisiniz. Üstelik güneş kremlerini yalnızca yazın değil kışın da kullanmalısınız. Güneş ışınlarına çok maruz kalmak cildin yaşlanmasına sebep olmaktadır. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal