BDDK'dan Destek Yatırım Bankası AŞ'ye Faaliyet İzni Verildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Şubat 2021 tarihinde kuruluş izni verdiği Destek Yatırım Bankası AŞ'ye şimdi de faaliyet izni verdi.

08.01.2022-16:06 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-16:06) BDDK'dan Destek Yatırım Bankası AŞ'ye Faaliyet İzni Verildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'nin son yayımlanan sayısında paylaşılan kurul kararına göre, Bankacılık Kanunu ve Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda 4 Şubat 2021 tarihinde kuruluş izni verilen Destek Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verildi.

DESTEK YATIRIM BANKASI'NIN SAHİBİ KİM?

BDDK, toplam 300 milyon lira sermayeli Destek Yatırım Bankası'nın kurulmasına daha önceleri Şubat 2021 tarihinde izin vermişti. O tarihte Resmi Gazete'de yer bulan açıklamalara göre, bankanın ortakları içerisinde Destek Faktoring, Altunç Kumova, Azize Binnur Tosun, Özgür Akayoğlu ile birlikte Kerim Tosun yer alıyor.

ALTUNÇ KUMOVA KİMDİR?

Destek Yatırım AŞ'ye faaliyet izni verilmesiyle birlikte en çok aratılan isimlerden biisi Altunç Kumova oldu. Aytunç Kumova, 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1984 senesi Avusturya Erkek Lisesi, 1989 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu.

Altunç Kumova, 1999 senesinden beri Seyşeller Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosudur. Halen, kendi kurmuş olduğu ve sektörlerinde lider konumlarda olan Destek Faktoring ve Destek Yatırım Menkul Değerler Şirketlerinin de başkanlık görevini devam ettirmekte.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal