BDDK'tan Vatandaşlara Yanıltıcı Banka Promosyonlarına Dair Uyarı!

BDDK, son dönemde artış gösteren ‘promosyon’ mesajlarına vatandaşların itibar göstermemesi gerektiğine vurgu yaptı.

11.12.2021-12:20 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-14:23) BDDK'tan Vatandaşlara Yanıltıcı Banka Promosyonlarına Dair Uyarı!

Bankalar tarafından 2017 yılından itibaren emekli maaşı ödedikleri müşterilerine 3 yılda bir promosyon ödemesi yapıyor. Son zamanlarda vatandaşlar, kendilerine gelen promosyon mesajlarının arttığına yönelik konuşurken BDDK’dan konuyla ilgili uyarı geldi. BDKK, vatandaşların bu tarz içerikli mesajlara itibar etmemeleri gerektiğine dikkat çekti.

Vatandaşlar, emekli maaşı banka promosyonunda zamlı ödeme alınabileceği mesajlarını dikkate almaması konusunda uyarıldı.

BDKK kaynakları tarafından yapılan açıklamada, böyle bir kararın olmadığını belirtildi. BDDK, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bu konuda dikkatli olunmasını istedi. Öte yandan bankaların emekli aylıklarını taşımak isteyenlere dair kampanyalarının sürdüğünü ifade ederek kamu ve özel bankaların promosyon ödeme miktarını kendilerinin belirlediğini dile getirdi. 

2 BİN YATIRACAKLAR MESAJI 

Son zamanlarda emekli vatandaşların cep telefonuna gelen mesajlarda, ‘Emekli maaşı alan veya yakınları emekli maaşı alan arkadaşlar... 08 Kasım’da BDDK promosyon güncellemeleri ile ilgili bir karar aldı. BDDK kararıyla emeklilere promosyon güncellemesi yapılıyor. Maaş aldığınız bankaya gidip promosyon güncellemesi yapılmasını istiyorsunuz. Önce hak edilmemiş bakiyeyi kesip, sonra 2 bin TL yatırıyorlar. İstemezseniz yapmıyorlar. Otomatik bir uygulama değil. Son tarih 30 Aralık’ yazıyor. 

BDKK yetkilileri ise kurumun emeklilere yönelik maaş promosyonlarıyla ilgili herhangi bir karar olmadığının altını çizdi. Bununla birlikte sosyal medya ve telefon üzerinden gelen mesajların doğru olmadığı konusunda vatandaşları uyardı. 

BANKALARA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Bankalar tarafından emeklilere yönelik yapılan promosyon anlaşması, ilk olarak 2017 yılında SGK ile bankalar arasında imzalanan protokollerle devreye girdi. 

3 yılda bir yapılan promosyon anlaşmalarında, 12 milyon emekli ve hak sahibine 4.6 milyar TL’lik ödeme yapıldığı hesaplanıyor.2020 yılında güncelliği 3 yıla uzanan protokolde, promosyon ödemeleri bankalara göre değişiklik gösteriyor.

Bir banka 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500 TL, 1.500 ile 2 bin 500 TL arasında emekli aylığı olanlara 625 TL; 2 bin 500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapıyor.

Bununla birlikte başka bir banka ise 3 yıl süre ile bankalarında kalma sözü veren emeklilere , 1000 TL promosyon veriyor. Diğer başka bir banka ise emekli maaşlarını kendi bankalarından alma sözü verenlere maaşlarına göre, 1000 TL, 1.250, ve 1.500 TL ödeme yapılabildiği biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal