BDDK Kredi Kartlarında Kullanılan Temassız Ödeme Limitleriyle İlgili Yeni Kararı Açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ile temassız ödeme limitlerinde değişikliğe gitti.

22.01.2022-10:26 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-12:03)

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Çin'de başlayıp tüm dünyaya yayılan Koronavirüs Pandemisi sebebiyle geçtiğimiz yıl 350 Türk lirasına çıkartılan temassız ödeme limitinde bir kere daha değişikliğe gidildi. BDDK'nın almış olduğu karara göre 1 Şubat tarihinden itibaren yeni limitle birlikte işlem yapılabilecek.

LİMİT YÜKSELTİLMESİNİN NEDENİ KORONAVİRÜS'ÜN YAYILIMININ ÖNÜNE GEÇMEK

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de yayılımının önüne geçilmesi maksadıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Temassız ödeme yeni limit

TEMASSIZ ÖDEME İŞLEMLERİNDE LİMİT 500 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Daha önce 250 Türk lirasına çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021 tarihinde 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği şu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal