Bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu? 2022 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından çok yakından takip ediliyor. Ocak ayında emekli maaşına gelen zam sonrası gözler şimdi de bayramda emeklilere verilecek olan ikramiyelere yapılması düşünülen zamlara çevrildi. Peki, bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu? 2022 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

06.04.2022-23:31 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-01:38) Bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu? 2022 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Hükümetin emekli vatandaşlara her yıl dini bayramlarda verdiği bayram ikramiyeler ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Ocak ayında yapılan zam sonrası bayram ikramiyelerine de zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken Ramazan Bayramı ikramiyesini bekleyen emekliler Bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu?

Bayram ikramiyelerine zam geldi mi, ne kadar oldu?

Ramazan ayı geldikten sonra tüm gözler Ramazan Bayramında verilecek olan bayram ikramiyelerine çevrildi. Yaklaşık 13.5 milyon vatandaşın yararlanacağı ikramiyelerin hangi gün hesapta olacağı belli olurken ne kadar ödeme yapılacağı şimdiden araştırmalar başladı.

Nisan ayının son haftasında emekli maaşları ile birlikte verilmesi planlanan bayram ikramiyelerinin 2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 36,08 açıklanmasıyla bu tutarın ikramiye miktarlarına yansıyabileceği ve bu durumda da 1100 lira olan tutarın yaklaşık 1500 TL olabileceği belirtiliyor.

Bayram ikramiyesi bilindiği üzere SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra şehit yakınları, gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar da alabiliyor. Bayram ikramiyelerinden ayrıca geçici köy korucuları, şeref aylığı alan vatandaşlar, şampiyon sporcular, terör nedeniyle zarar görerek devletten maaş alan siviller de faydalanabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal