Batılı Güçler Toplanıyor, Doğu Akdeniz Her An Karışabilir!

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin gücünden rahatsız olan batılı güçler ortak tatbikat düzenleyerek çalışma yaptı.

04.11.2021-10:08 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-10:21)

Son dakika gelen bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, İsrail, Fransa, İtalya ve Mısır Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı ortak tatbikat düzenlendi.

TATBİKATIN ADIYLA TÜRKİYE'YE MESAJ VERDİLER

Birçok batılı gücün katıldığı tatbikatın adı Nemesis oldu. Türkçe çevirisi intikam olan tatbikatın Güney Kıbrıs'da yapılacağı açıklandı. Tatbikatta Arama, kurtarma, tahliye, deniz kirliliğine karşı alınan tedbirlerin özellikle ön plana çıktığı tatbikatta ayrıca, teröristlerin eline geçen bir petrol platformu ve destek gemisini kurtarmak gibi konular ele alınması planlanırken, Rum donanmasına destek çalışmaları da yapıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANI UYARDI

Türkiye’nin kıta sahanlığına dikkat edilmesini isteyen Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye lisans verdiği alanlarda bugüne kadar hiçbir yabancı gemiyi sokmadık, kimse giremez. Kıta sahanlığımız belli; koruyoruz” 

JOE BİDEN, BAŞKAN ERDOĞAN'I DİNLEMEDİ

G20 Liderler Zirvesi'nde görüşen Joe Biden ile görüşen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu tatbikatlardan rahatsızız açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından ABD hız kesmeden Dedeağaç Limanı’na askeri araç sevkiyatlarını sürdürmeye devam etti.

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA ABD YUNANİSTAN'A ASKERİ SEVKİYAT DÜZENLEMİŞTİ

ABD Hava Kuvvetleri yaptığı son bildiride, Kuzey Karolina, Seymour Johnson Hava Kuvvetleri Üssünde bulunan, 336. Avcı Filosu birliği, ABD'nin Avrupa-Afrika tatkibatlarına katılmak için Yunanistan'ın Larissa Hava Üssü'ne ulaştığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Castle Forge adı verilen tatbikatın, ABD'nin Karadeniz bölgesinde kolektif savunma stratejisine yönelik olduğu vurgulandı.

Castle Forge tatbikatına yönelik 15 F-15 uçaklarının yanı sıra birçok yeni savaş teknolojisinin de deneneceği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada ABD ve müttefiklerinin her zaman potansiyel tehditlere yanıt vermeye hazır olduğu vurgulandı.

F-15 uçaklarının 3 filo halinde ilk olarak İngiltere'ye ulaştığını açıklayan ABD Hava Kuvvetleri, verdiği uçakların oradan Yunanistan üssüne geldiğini belirtti. Tatbikata Bulgaristan, Romanya ve Kanada'nın da katılacağı kaydedildi.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre gelecek aylarda Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan'ın Dedeağaç Limanına askeri sevkiyat yapacak. Çıkan haberlere göre şimdiye kadarki en geniş çaplı sevkiyat olacağı beklenirken, ABD'nin çok sayıda İHA, tank, top, helikopter ve ağır silahı Yunanistan'a getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal