Başkan Erdoğan AK Parti'nin 19 Yılda Yaptığı Gelişmelere Değinirken, Yakında Müjde Vereceğini Duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidar olduğu 19 yılda yaptığı hizmetlere değinirken yeni müjde haberini yakında vereceğini duyurdu.

04.11.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-09:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2001 yılında kurulan ve 3 Kasım 2002 yılından beri iktidarlığını sürdürürken Türk siyasi tarihine damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1999 yılında henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken okuduğu Asker Duası adlı şiir sonrası hapse girdi. Başkan Erdoğan'a 10 ay ceza verilirken, siyasi yasak da getirildi. Hapisten çıkınca il, ilçe köy, kasaba demeden Türkiye'yi gezen Recep Tayyip Erdoğan, "Erdemliler Hareketi", 14 Ağustos 2001'de "AK Parti" adıyla siyaset sahnesinde kendine yer edindi. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde siyasi yasağı sebebiyle aday olamayan Recep Tayyip Erdoğan, seçimler sonucu yüzde 34,28 alarak tek başına iktidar oldu.

HİZMETLER HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİ

Büyükelçilerin Kabulü sonrası, hem açıklamalarda bulunan hem de gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 19'uncu yılı hakkında konuştu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, 19 yıldır hizmetlerin hiç kesilmeden sürdüğünü belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; "19 yıl içinde milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan sürekli artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu. Ülkemizin dört bir yanını altyapı, üstyapı, tüm hizmetlerle donattık ve bu hizmet yarışımız aynı şekilde hep devam etti, devam ediyor. Bu konuda asla fire vermedik." 

19 YILDA ÜNİVERSİTE SAYISI 76'DAN 207'YE ÇIKTI

3 Kasım 2002 yılında iktidara geldiklerinde 76 üniversite olduğunu ve bunun yetersiz olduğunu vurgulayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü;  "Bu 76 üniversiteyi 207 üniversiteye çıkardık. Şu anda üniversitemizin olmadığı ilimiz yok. Her ilde üniversitemiz var. Dolayısıyla Anadolu'nun tüm illerinde artık gençlerimiz, yavrularımız üniversiteye gitmek için Hakkari'den çıkıp İstanbul'a gelmeyecek. Hakkari'de oradaki üniversite okuyacak, Şırnak'ta okuyacak, Van'da okuyacak." 

MÜJDELİ HABER YOLDA

İktidara geldiklerinde, sağlık alanının çökmüş bir durumda olduğunu belirten Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 yılda sağlık alanında olan gelişmeleri hatırlattı. 19 yıllık süreçte her yere şehir hastanesi açtıklarını belirten Başkan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şu şekilde noktaladı; "Bunlardan daha güzel hizmet olur mu? Koronavirüs süresi içinde eğer bu hastanelerimiz olmasaydı halimiz ne olurdu? Koronavirüs salgınının olduğu sürede bu hastanelerle birçok sıkıntıyı aştık. Aynı şey enerjide. Şu anda enerji olayında Türkiye birçok sıkıntıyı aşmış vaziyette. Hele hele Karadeniz'de doğal gaz olayıyla ilgili attığımız adımı neticelendirdiğimiz anda, buralardan doğal gazı çıkarmaya başladığımız anda inşallah müjdeyi vereceğim. Ama biraz sabır. Oradan o doğal gazı çıkardığımız anda sadece inşallah devletin kasasına girmeyecek aynı zamanda vatandaşımın da kasasına girecek."

TÜRKİYENİN DÖNÜM NOKTASI AK PARTİ'DİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AK Parti'nin Türk siyasetinde en başarılı parti olduğunu vurgularken, Türkiye'nin en önemli dönem noktalarından biri olduğunun altını çizdi. AK Parti'nin halkın içinden gelen bir parti olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı, sözlerine şu şekilde devam etti; "Hukuksal alanda muazzam bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirdik. Tepeden tırnağa yeni bir ceza kanunu devreye koyduk. OHAL mahkemelerinin faaliyetini 2004 yılında sonlandırdık. Özel yetkili mahkemeleri 2012 yılında ortadan kaldırdık. Avrupa Birliği ile müzakere sürecini başlattık. Bu müzakere süreci çerçevesinde bir taraftan Avrupa Birliği Müktesebatı Kopenhag Kriterleri, bir taraftan da Maastricht Kriterleri ile Türkiye'yi tanıştırmaya, bezemeye başladık. Burada da önemli gelişmeleri Türkiye sağladı. Kimi zaman 'AB sizi üyeliğe kabul etmez' şeklinde eleştiriler olduğunda Genel Başkan'ımız hep şunu söylemiştir, 'Varsın olsun, olmazsa Kopenhag Kriterlerine Ankara Kriterleri der, yolumuza devam ederiz. Maastricht Kriterleri'ne de İstanbul Kriteri der yolumuza devam ederiz.' Bu bakışta, aziz milletimizin kazanımı, hayat standardının yükselmesi, Türkiye'nin bağımsızlığının güçlü bir konuma gelmesi her şeyin önündedir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal