Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Forum Metaverse programında önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Forum Metaverse programında önemli açıklamalarda bulundu.

21.03.2022-14:41 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-17:26) Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Forum Metaverse programında önemli açıklamalarda bulundu

Ankara'nın dünyaya açılan kapısı olan Congresium'da, Forum Metaverse programı düzenlendi. Programa katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Sanal alemdeki tehlikelere dikkat çekti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: “Bugün 21 Mart, biliyorsunuz Nevruz günüdür. Milletimizle birlikte coğrafyamızdaki pek çok halk, baharın gelmesinin müjdecisi kabul ettiği 21 Mart'ı bayram sevinciyle kutlamaktadır. Nevruz geleneği, milletimiz arasında da mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Buradan milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz'unu tebrik ediyorum.” sözleri ile konuşmasına başladı.

Dijital teknolojilerin Nevruz'u

Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında: “Bugün burada dijital teknolojilerin Nevruz'u diyebileceğimiz Metaverse hakkında konuşmak, tartışmak üzere bir aradayız. Bu siyasette bir ilk, bu ilki başaran Bilgi ve Teknoloji Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. İnsanlık tarihinde dünyanın tamamında bu kadar çok bireyi içine alan değişimlerin bu kadar kısa sürede gerçekleştiği bir dönem herhalde yoktur. Biz, tarlada sabandan, elektronik donanımlı traktörlere, siyah beyaz televizyondan, internetin sunduğu sınırsız alternatiflere, ıslıkla seslenmeden sosyal medya emojilerine geçişe uzanan baş döndürücü devrime şahitlik ettik. Torunlarımız konuya hakimiyetleri ile bizim kavrayabileceğimizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar. Toplantımızın konusu olan metaverse ve benzeri mecralar belki torunlarımızın çocuklarının hayat biçimlerinin birer parçası olacak. Metaverse, Web 3.0 denen çok daha kuşatıcı bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan sadece biri. Tüm dünyanın kullanılabileceği içerikler üretilmesini sağlamak istiyoruz. Asıl hedefimiz ise bu üretimi kendi kültürümüzün, değerlerimizin üzerinde inşa etmektir. Bugün dijital dünyanın ne kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu en iyi işin içindekiler biliyor.” sözlerine yer verdi.

Forum Metaverse

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın yaşadığı değişimin altını çizerek: “Kendi kuşağıma mensup insanlar için söylüyorum; 5 nesilde dünyanın yaşadığı değişim gerçekten çok büyüktür. Dedelerimizin hayat biçimleri hatta 10 asır önceki ataları ile neredeyse aynıydı. Çocukluğumuzda, gençliğimizde geleceğin dünyasına dair tasavvurların aynı değilse bile benzer şekilde hayat geçirildiğini gördük. Torunlarımız ise konuya hakimiyetlerinin zenginliği ile bizim anlayabileceğimizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar. Metaverse ve benzeri mecralar, belki torunlarımızı aşıp da onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz parçası olacaklar. Bu süreç 5G, 6G gibi yeni altyapı teknolojilerinin hızla inşa edilmesini gerektiriyor. Böylesine büyük yatırımların öyle kısa sürede gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunların çözümü mümkün değildir. Bize düşen öncelikle kendi evlatlarımıza sahip çıkmak. AK Parti, 20 yıllık iktidarı döneminde sadece okul ve hastane binası, sadece yol, tünel, köprü, sadece baraj, sadece spor tesisi inşa etmekle kalmamıştır, yatırımlarla en büyük atılımları gerçekleştirdiğimiz alanların başında gelen iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasını biz sağladık. 3 bin olan geniş bant internet abonesi sayısını 87.5 milyona çıkardık. Mobil telefon abone sayısı 23 milyondan 87 milyona, fiber hat uzunluğu 455 bin kilometreye yükseldi. Uzaydaki yerini güçlü halde almak için kendi uydusunu yapan bir Türkiye var, eski Türkiye yok. Dijital Dönüşüm Ofisi ile bu süreci tüm yönleriyle takip ediyoruz. Krizler anında kendini daha iyi belli eden hibrit mücadeleler bu çalışmalarla ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor." ifadelerinde bulundu.

Forum Metaverse

Sanal evrene ay yıldızlı damga

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sanal evrene ay yıldızlı damga vurulacağını belirterek: “Teknolojideki her gelişmede kurduğu dijital altyapısıyla ön almayı hedefleyen Türkiye, son yıllarda ortaya çıkan 'metaverse' yani sanal evren kavramını da bir forumla masaya yatırıyor.Ankara'daki ATO Congresium'da düzenlenen olan Forum Metaverse'de, sanal gerçeklik, blokzincir, yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin birbirleriyle uyumlu bir şekilde kullanılması yoluyla oluşan sanal evrene ay yıldızlı damgayı vurmak için yapılacak atılımlar konuşulacak. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı'nın düzenlediği forum 'Metaverse' kavramının dünyada ilk kez bir Cumhurbaşkanı ve siyasi partinin katılımıyla tartışılacak olması açısından ayrı bir önem taşıyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

İki oturum yapılacak

Forumda 'Metaverse ve Yaşam' ile 'Metaverse ve Değerler' başlıklı iki oturum düzenlenecek. Birinci oturuma yapay zeka uzmanı ve veri bilimci Dr. Şebnem Özdemir, 'Token Ekonomi' girişimcisi Ali Erhan Tamer, Metaverse girişimcisi Burak Soylu yer alacak. 

İkinci oturuma ise  SODİMER Başkanı Prof. Levent Eraslan, Dijital Sanatlar Girişimcisi ve ISAAC Başkanı Filiz Dağ, fütürist ve teknoloji düşünürü Emrah Kaya konuşmacı olarak katılacak.

Davetiyelerde artırılmış gerçeklik teknolojisi

Forum Metaverse için hazırlanan davetiyelerde de artırılmış gerçeklik teknolojisi göze çarpıyor. Davetiye üzerindeki QR kodun okutulmasıyla kişi, bir artırılmış gerçeklik modeline yönlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal