Başkan Erdoğan, köprüde çalışan işçilere seslendi, sizler tarih yazdınız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışını dün gerçekleştirdiği 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışan işçilere seslendi ve yazdıkları tarih ile hatırlanacaklarını belirtti.

19.03.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-13:49) Başkan Erdoğan, köprüde çalışan işçilere seslendi, sizler tarih yazdınız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün kahvaltı programında 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşasında çalışan işçilerle bir araya geldi. Başkan Erdoğan da bu vesileyle köprünün inşasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Üzerinden yıllar geçse de bu yazdığınız tarih ile anılacaksınız." ifadelerini kullandı.

Bu muhteşem eserle tarih yazdınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprüde emeği geçen mimarından mühendisine kadar tüm işçilerin muhteşem bir eser oluşturduklarını ifade etti ve, “Öncelikle sizleri dün yaşadığımız o mutlu günü ardından böyle bir kahvaltı sohbetinde bir araya gelmenizden ayrıca memnun oldum. Gerek bakanımz Adil Bey gerekse yüklenici firmaların yöneticileri sahiplerine gerekse sizler mühendisinden mimarına bunun yanında tüm işçi kardeşlerim, hepiniz hakikaten çok farklı bir özveriyle bu muhteşem eseri meydana getirirken bir tarih yazdılar. Üzerinden yıllar geçse de bu yazdığınız tarih ile anılacaksınız. Bir yakadan diğer yakaya geçmek suretiyle oradaki güzelliği gördüm. Sizin korkusuzca emeğiniz her şeyin takdirin üzerindedir. Ben sizleri şahsım, ailem, milletim adına tebrik ediyorum. Sizlere de ailelerinizle birlikte mutluluklar diliyorum, hepinize gözlerinizden öpüyorum, sağ olun var olun.” şeklinde konuştu.

Bu muhteşem eserle tarih yazdınız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün açılışını gerçekleştirilen Çanakkale Köprüsü ve otoyol açılışından sonra açıklamalarda bulunarak, "1915 Çanakkale Köprüsü'nün ülkemize, milletimize, şehrimize, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu. Öte yandan Erdoğan, köprünün geçiş ücretini 200 TL olarak belirlediklerini söylerken, ilk bir hafta boyunca geçişlerden herhangi bir ücret alınmayarak ücretsiz olacağını ifade etti. 

Sabah saatlerinden itibaren yoğunluk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümünde açılışını yaptığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nde otomobiller için geçişler başladı. Gece yarısından itibaren araçların karşı tarafa geçebildiği köprüde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandığı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal