Başkan Erdoğan'ın Afrika Seferine Başlıyor! Angola İle İlişkilerde Dönüm Noktası

Türkiye'nin Luanda Büyükelçisi Alp Ay tarafından yapıla açıklamada, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-18 Ekim'de Angola'ya yapacağı ziyaretin, ikili ilişkiler için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti. 

16.10.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-18:23) Başkan Erdoğan'ın Afrika Seferine Başlıyor! Angola İle İlişkilerde Dönüm Noktası

Türk özel sektörünün Afrika kıtasında bu tür yatırım projelerinde son dönemlerde oldukça etkin olduğuna dikkat çeken Ay, ‘Halihazırda azımsanmayacak sayıda önemli şirketimiz Angola makamlarıyla çeşitli alanlardaki yatırım projeleri için yakın temasta. Cumhurbaşkanı Lourenço'nun Türkiye ziyareti sırasında yapıldığı gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında da gerçekleştirilmesi planlanan iş forumunda bu temasların bazı sonuçlarını görebileceğimizi düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

ANGOLA İLE İLİŞKİLERDE DONUM NOKTASI YAŞANIYOR

Şimdiye kadar 28 farklı Afrika ülkesine ziyarette bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 4 gün sürecek olan Angola, Togo ve Nijerya turu pazar günü başlayacak. Türkiye'nin Luanda Büyükelçisi Alp Ay tarafından basın mensuplarına mülakatta, bu seyahatin Angola ile Türkiye arasındaki ilişkilerde son yıllarda yaşanan gelişmelerle birlikte düşünüldüğünde bir dönüm noktası niteliği taşıdığını belirtti. 

Ziyaretler kapsamında altyapı projelerine ilişkin pek çok anlaşmanın imzalanabileceğini ifade eden Ay, çok sayıda şirketin Angola makamları ile birlikte çeşitli alanlarda yatırım projeleri için yakın temas halinde olduğunu kaydetti.

HEDEF ÇOK YÖNLÜ İŞ BİRLİĞİ

Büyükelçi Ay verdiği möülakatta, Angola Cumhurbaşkanı Lourenço'nun göreve geldiği 2017 yılından günümüze kadar Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek için özverili bir şekilde çalıştığını ve temmuz ayı içinde Türkiye'ye yaptığı ziyaretin de bu yönde sergilenen siyasi iradenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Angola Cumhurbaşkanı Lourenço'nun 11 bakanı ile birlikte geldiğine dikkati çeken Ay, her ne kadar ekonomik konular öncelikli olarak görüşülse de çok yönlü bir iş birliği kurulmak istendiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal