Angola Gezilecek Görülecek Mekanlar

Doğal güzellikleri ile adından söz ettiren ve turistlerin tercih ettiği Angola'da gezilecek ve görülecek yerleri sizler için derledik...

03.07.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:22) Angola Gezilecek Görülecek Mekanlar

Geçmişte Portekiz sömürgesi olan Angola, 1975 yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Nüfusu yaklaşık 20 milyondur. Ekonomik anlamda iyi bir seviyede değildir. Tarihte pek çok iç savaş ve mücadele görmüş bu ülkede kültürel açıdan görmeye değer pek çok yapı mevcuttur. Bunun yanı sıra doğal güzellikleri ile de adından söz ettirmektedir.

Angola Neresidir?

Angola, Afrika kıtasının güneybatısında bulunmaktadır. Ülkenin başkenti Luanda, aynı zamanda en Angola’nın büyük şehridir. Hem kültürel hem ekonomik olarak da en gelişmiş yer Luanda’dır. Afrika’nın önemli turistik ülkelerinden olan Angola’da gezilecek görülecek mekanlar oldukça fazladır.

Angola’da Gezilecek Yerler

1-Quiçama Milli Parkı
Bu park, yaklaşık 10.000 kilometrekarelik çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Yılda binlerce turist ağırlayan Quiçama Parkı, büyük av hayvanlarının sıklıkta olduğu bir yer iken, bölgede kaçak avlamalar gerçekleştiği için bu hayvanların nesli tükenmeye yüz tutmuştur. Bu sebeple, Quiçama Vakfı’nın yürüttüğü bir çalışma ile parka Güney Afrika’dan bazı hayvan türleri getirilmiştir. 2001 senesinde yapılan bu çalışmaya ‘Nuhun gemisi’ ismi verilmiştir. Günümüzde korunan hayvan çeşitliliği sayesinde, Quiçama parkı,ülkenin en önemli turizm kaynaklarından biri olmuştur. Angola’da görülecek mekanlar arasında mutlaka yer almalıdır.

2- Kalandula Şelaleleri
Malanje şehrinde bulunan bu bölge, harika şelaleleriyle keşfedilmesi gereken doğal güzelliklerdendir. Ziyarete gelen misafirleri kendisine hayran bırakan bu alanı, kesinlikle görmelisiniz.

3- Miradouro da Lua
Türkçe çevirisi ‘Ay’ın Bakışı’ olan bu bölge, dipsiz bucaksız uçurumlara ev sahipliği yapmaktadır. Dağcılık ve tırmanma ile ilgilenenlerin en uğrak yeridir. Göz kamaştıran bir manzaraya sahip bu alan, Angola’da gezilecek mekanlar içinde en güzel bölgelerden biridir.

4- Aziz Michael Kalesi
Aziz Michael Kalesi, geçmişte Portekizliler tarafından yapılmış önemli mimari eselerdendir. Başkent Luanda’da yer almaktadır. Kale içinde bulunan müzeyi dolaşabilir, ülkenin tarihine işaret eden kalıntılara daha yakından bakabilirsiniz.

5- Luanda Kutsal Kurtarıcı Katedrali
Başkent Luanda’da bulunan önemli yapılardan biridir. 1628 senesinde inşa edilmiş olan bu katedral, bir Roma Katolik kilisesidir. Başkent turunuz sırasında gezebileceğiniz en güzel tarihi yapılar arasındadır.

6- Ulusal Esaret Müzesi
Ulusal Esaret Müzesi, Angola halkının kölelik dönemlerini türlü betimlemelerle aktarabilmek amacıyla 1977 senesinde faaliyete başlamıştır. İçinde, ülkenin kölelik tarihine dair çok sayıda dramatik figür bulabilirsiniz. Angola’da gezilecek mekanlar listenize burayı da ekleyerek muhteşem bir kültürel deneyim yaşayabilirsiniz.

8- Tundavala
Uçurumları ve manzarası ile meşhur Tundavala, Lubango şehrine yakın bir bölgede, dağlık bir alanda konumlanmıştır. Burada harika tabiat eşliğinde gün batımını izleyebilirsiniz. Ayrıca dağcılık sporu ile ilgilenenler de bu bölgeyi sık sık ziyaret etmektedir.

Angola’ya Giderken Bilinmesi Gerekenler

- Türk vatandaşları, Angola’da vize uygulamasına tabidir.

- Ülke girişinde sarıhumma aşısı yaptırdığınıza dair aşı karnesini mutlaka bulundurmanız gerekmektedir.

- Angola’dan çıkarken yanınızda en fazla 5.000 ABD doları taşıyabilirsiniz. Bunun kontrolü havaalanında yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal