Başkan Erdoğan'dan hastane randevu sorununa dair talimat: Konuyla ilgili adımlar atıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların hastanelerden randevu alma konusunda yaşadığı sıkıntı kendisine iletilince kurmaylarına "Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek' dediği öğrenildi.

09.06.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-09:17) Başkan Erdoğan'dan hastane randevu sorununa dair talimat: Konuyla ilgili adımlar atıyoruz

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Gelen bilgiler doğrultusunda, parti kurmayları, vatandaşın hastanelerden randevu alma hususunda sorunlar yaşadığını, bu konuya dair çok fazla şikayetin geldiğini dile getirdi.

Kurmaylar 'Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor' açıklamasında bulundu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık' şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Doktorlara ek ücret

Düzenlenen toplantılarda kurmayların Cumhurbaşkanı'na, bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bu durumdan ötürüi, vatandaşın sorunlar yaşadığını, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söylediği fakat Erdoğan'ın konuya sıcak bakmadığı, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdiği öğrenildi.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanlığı'na, bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.


Aile diş hekimliği geliyor

Ekstra olarak, kurmayların Başkan Erdoğan ile görüşmelerinde gündeme gelen bir diğer konu ise 'aile diş hekimliğinin' getirilmesiydi. AK Parti kurmayları 'Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli' şeklinde açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı'nın iki pilot ilde bu uygulamayı hayata geçirdiği, diğer illerde ise faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüğü açıklandı.

Köy okullarına ana sınıfı geliyor

Başkan Erdoğan ile düzenlenen toplantılar sonucunda, bir kurmayın, köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması önerisinde bulunduğu kayıtlara geçti. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise konuya dair şu şekilde konuştu, 'Buralarda ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısını 10'dan 5'e düşürmüştük.' dedi ve şu şekilde devam etti, 'Köy ve benzeri yerlerde eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için gerekli çalışmalar yürütülüyor' açıklamasında bulundu. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal