Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi! Kamuda yeni sitem başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde 3600 ek gösterge müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kamuda yeni sistem başlıyor. Bununla beraber 560 bin sözleşmeli personelin kadro hakkı çalışmalar içinde harekete geçildi.

08.06.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-09:30) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi! Kamuda yeni sitem başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki günlerde ek gösterge müjdesini vermişti. Bununla beraber mevcut çalışanların maaşlarına düzenleme getirileceği açıklandı. Ek olarak 560 bin sözleşmeli personelin kadro hakkı çalışmalar içinde harekete geçildi.

Müjdeyi verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek gösterge düzenlemesinin açıklanmasının ardından mevcut personellerin maaşlarında iyileştirme olacağını ifade etti. Konuyla ilişkin müjdeyi veren Bakan Bilgin, "Şu müjdeyi vereyim, Cumhurbaşkanımız dün bütün kamu çalışanlarının yaptıkları işlere göre ücretlerinin yeniden düzenlenmesi çalışmasını da bize verdi. Onu da ayrıca yapacağız" açıklamalarında bulundu.

"İsteğe bağlı olarak onlara kadro hakları vereceğiz"

Bakan Bilgin, ek gösterge düzenlemesinin gerçekleşmesinin ardından 560 bin sözleşmeli personelinde kadro hakkı çalışmalarına başlanacağını dile getirdi. Sözleşmeli çalışanlar hakkında onlar bu konuda mahrumlar diyen Bilgin, "Ek göstergeden sonra ilk yapacağımız çalışma sözleşmeli personel meselesidir, üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağız. Kamu, ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor. Fakat bu sözleşmeli personelin bazı sorunları var. İsteğe bağlı olarak onlara kadro hakları vereceğiz. Yani onunla ilgili kapsamlı bir düzenleme yapıyoruz. Sözleşmeli çalışmayan kadroluların sahip olduğu bazı haklardan onlar mahrumlar. Onları kendilerine vereceğiz" ifadelerini kullandı.


"Kapsamlı bir düzenleme yapıyoruz"

İsteğe bağlı olarak kadro hakkı verileceğini ifade eden Bilgin, doktor ve yazılımcılarında kamuda sözleşmeli olduğuna vurgu yaparak, "Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Mesela bilgisayar mühendisleri, yazılım mühendisleri, doktorlar vesaire gibi onları örnek veriyorum, ama hepsinin mühendis olması gerekmiyor. Fakat bu sözleşmeli personelin bazı sorunları var. Biz isteğe bağlı olarak onlara kadro hakları vereceğiz. Yani onunla ilgili kapsamlı bir düzenleme yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Benim görevim

Emeklilikte yaşa takılanlar içinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Bilgin , çalışmalarda gerekli mesafeyi kaydettikleri zamanda kamuoyuyla yapılacak düzenlemeyi paylaşacaklarını dile getirdi. Çalışma ile ilgili şu an için basına yansıyan bilgilerin doğruluk payının olmadığının altını çizdi. Bakan Bilgin, çalışma hayatıyla alakalı sosyal meselenin kendi görevi olduğunu ifade ederek, "Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Çalışma hayatıyla ilgili her sosyal mesele benim görevimdir. Aman 'onu yani EYT konusunu açmayacağız, o dosya kapalı' gibi bir şeyi hiçbir zaman demedik. Şimdilik sözleşmeli dosyasını açıyoruz diyorum" açıklamalarında bulundu.


"450 çeşit maaş bulunuyor"

Emekli ve memurlar gelecek zammı beklerken, Temmuz ayında maaşlarda kapsamlı bir iyileştirme olacağını ifade eden Bilgin, "Hayat pahalılığının olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Bu ortamda biz çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak, onlara rahat nefes aldıracak düzenlemeler yapacağız" diyerek ifadelerine yer verdi. Bakan Bilgin, tahsil durumuna bakılmaksızın 600 puanlık artış sağlandığını söyledi. Bilgin, "Temmuz'da alacakları maaşları, Aralık'ta alacakları yapılacak zamlarla onların da gelirlerinde ciddi bir düzelme, emeklilerinde ciddi bir düzenleme olacak" ifadelerini kullandı. Kamuda günümüzde 450 çeşit maaş bulunuyor. Bunların düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Bilgin, Ücret dengesizliklerin çözülmesi ve kadro ve pozisyonların yeniden tanımlanması gerektiğini ifade etti. 

Özel hastaneler konusuna da değindi

Bakan Bilgin, Özel hastanelerle ilgilide çalışmaların devam ettiğini ve SGK ile anlaşmaları bulunan 1400 özel hanenin olduğunu altını çizerek, "Bunlardan 23'ü ile özel anlaşma yapılmış. Daha doğrusu o hastaneler bu konuda talepte bulunmuşlar, vaktiyle kabul edilmiş. Bu uygulamayı denemiş olduk, sonuçlarının negatif olduğunu tespit ettik. Yani bu 23 hastaneye gittiğinizde, kalp ve kanser hastası buralara gittiğinde, bu hastanelerin kapısında 'SGK ile anlaşması vardır' yazıyor. Fakat hastaya 'kalbinde şu sorun var ama böbreğinde de bu sorun var, kulağında da şu var, kaşının altında da gözün var' deyip bir sürü tetkik ve tedavi yapıyorlar ama 'Sadece kalp SGK kapsamında, diğerleri değil' diyorlar. Dolayısıyla hastalar para ödemek zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.

Özel hastaneler konusuna da değindi

Bakan Bilgin, Sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu

Son olarak Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3600 ek göstergenin uzun çalışmalar neticesin hayata geçirildiğini ifade ederek, "Söz verdiğimiz gibi emeklilerimizin maaş ile ikramiyelerinde büyük oranda artış sağlayacak olan 3600 ek gösterge meselesini uzun çalışmalar neticesinde ve tüm memurlarımızı kapsayacak şekilde çözdük. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal