9 Haziran 2022 Perşembe hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayımladı: Birçok il için sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 9 Haziran 2022 Perşembe günü için hava tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan güncel raporda birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte hava durumu tahmin raporu…

09.06.2022-08:30 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-09:02)

9 Haziran Perşembe güncel hava durumu raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere il il hava durumu tahminleri. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere ilişkin: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Malatya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. 

Kuvvetli yağış uyarısı 

Yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın güneydoğusu (Bursa, Bilecik), Doğu Akdeniz (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin'in doğusu, K.Maraş'ın batısı), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas ile Konya'nın doğusu), Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan), Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 


Bölge bölge hava durumu:

Marmara

Sabah saatlerinde Trakya Kesimi ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Bilecik ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 

Bursa 16°C, 30°C 

Öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 

Edirne 17°C, 28°C 

Sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğleden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 

İstanbul 17°C, 26°C 

Öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Çatalca Silivri çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 

Kocaeli 17°C, 28°C 

Öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Ege Öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Denizli 17°C, 30°C 

Parçalı ve az bulutlu 

İzmir 20°C, 30°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Kütahya 12°C, 27°C 

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Manisa 19°C, 32°C Parçalı ve az bulutlu 

Akdeniz 

Öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin'in doğusu, K.Maraş'ın batısı) beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Adana 21°C, 31°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın öğleden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 

Antalya 21°C, 26°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Hatay 20°C, 27°C 

Sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

İç Anadolu 

Öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu, Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde; yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Ankara 15°C, 28°C 

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il genelinin, yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Eskişehir 13°C, 27°C 

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 

Konya 15°C, 28°C 

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Yozgat 14°C, 24°C 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra iç kesimlerde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 

Bolu 12°C, 25°C 

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Düzce 17°C, 28°C 

Öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

Kastamonu 14°C, 26°C 

Öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. 

Sinop 20°C, 24°C 

Sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

Orta ve Doğu Karadeniz 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yarın öğleden sonra iç kesimlerde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 

Amasya 17°C, 30°C 

Sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Gümüşhane 13°C, 24°C 

Sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Samsun 19°C, 23°C 

Sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

Trabzon 19°C, 22°C 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

Doğu Anadolu 

Öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan) yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Erzurum 9°C, 24°C 

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 

Kars 8°C, 24°C 

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yarın beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Malatya 15°C, 29°C 

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Van 12°C, 26°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Güneydoğu Anadolu 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Diyarbakır 19°C, 34°C 

Az bulutlu 

Gaziantep 16°C, 30°C 

Parçalı ve az bulutlu 

Siirt 21°C, 32°C 

Az bulutlu 

Şanlıurfa 20°C, 33°C 

Az bulutlu

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal