Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi için Brüksel'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılım sağlamak ve zirve bünyesinde ikili temaslarda bulunmak amacıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'de. Başkan Erdoğan'ın zirve marjında, katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirmesi de gündemde.

24.03.2022-10:06 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-12:04) Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi için Brüksel'de

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Brüksel Melsbroek Havalimanı'nda Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk, Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay, Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral İsmail Üner, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Askeri Ataşe Albay Çağrı Sağıroğlu, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, UİD Belçika Başkanı Enis Çimen ile AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz ve diğer yetkili isimler karşıladı.

İkili temaslar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesine katılmak amacıyla dün gece Brüksel'e varmıştı. Bu bağlamda zirveye katılım gösterecek olan Erdoğan Brüksel'de dünya liderleri ile görüşmelerde bulunacak. Başkan Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki ikili görüşmeler bünyesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Vasip Şahin uğurladı

Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer isimler uğurladı.

Erdoğan ve Brüksel heyeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu Başkanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Brüksel'e giden kafile içerisinde diğer isimler olarak öne çıktı.

Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi için Brüksel'de

Cumhurbaşkanı'nın programı

Erdoğan'ın, düzenlenen zirve bağlamında, katılımcı olan bazı devlet ve hükûmet başkanlarıyla gündem konularıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor. Erdoğan'ın, tüm dünyanın gözlerinin çevrileceği NATO Zirvesi'nde başta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg olmak üzere ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson gibi liderlerle ayrı olarak ikili görüşmeler gerçekleştireceği de düşünülüyor.

Başta son haftaların gündemi Rusya-Ukrayna savaşının masaya yatırılacağı zirvede, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasının güçlendirilmesine dair aldığı tedbirler tekrar konuşularak gözden geçirilecek.

Söz konusu zirve toplantısında, Haziran ayında düzenlenmesi düşünülen Madrid Zirvesi'ne gidecek zaman aralığında toplanan ittifakın geleceğinin nasıl şekilleneceği üzerine konuşmak ve bu şemayı şekillendirmek üzere alınacak kararlar ve atılacak adımlar bağlamında fikir alışverişinde bulunulacak.

Joe Biden ile ikili görüşme olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, katılacağı Brüksel NATO Liderler Zirvesi’nden ayrı olarak bazı ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler yapması planlanıyor. Bu görüşmelerden birisi de ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile olacak. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile de ikili bir görüşmede bulunacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal