Gündemde Rusya-Ukrayna var, Erdoğan başkanlığında MGK toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Milli Güvenlik Kurulu, bugün ulusal ve bölgesel güvenlik konularını görüşmek üzere saat 15.00'te Beştepe'de bir araya gelecek. Aynı zamanda toplantıda Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi’nden önce Rusya-Ukrayna krizine dair değerlendirmelerde de bulunulacak.

23.03.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-14:37) Gündemde Rusya-Ukrayna var, Erdoğan başkanlığında MGK toplanıyor!

MGK, başta bölgesel ve ulusal güvenlik konularını konuşmak üzere Beştepe'de toplanacak.

Bu sene düzenlenen ikinci MGK toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapacak.

NATO Liderler Zirvesi öncesi değerlendirme

Söz konusu toplantıda Perşembe günü Erdoğan'ın da katılım göstereceği Brüksel'deki Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi öncesinde Rusya-Ukrayna krizine dair değerlendirmeler de yapılacak.

Rusya ile Ukrayna arasında barışın temin edilmesi için yürütülen diplomasi trafiği ve çalışmalar ana konu olarak yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin bölgeye yapacağı insani yardımları görüşülecek.

Terör örgütleriyle mücadele incelenecek

Masada yer alan bir diğer başlık ise terörle mücadele operasyonları olacak. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında PKK, FETÖ ve DEAŞ öncelikli olmak üzere terör örgütleri ile yapılan mücadele gözden geçirilecek. Yurt içinde yapılan ve sınır ötesinde devam eden operasyonlarda gelinen son durum değerlendirilecek.

Son günlerde meydana gelen bölgesel gelişmeler de toplantıda konuşulacak bir diğer konu. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuka bağlı olarak haklarının korunmasına yönelik çalışmalar ele alınacak.

Ermenistan ile normalleşme dönemi çerçevesinde Kafkasya'daki gelişmeler görüşülecek. Beştepe'deki toplantının ardından bir de yazılı açıklama yayımlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal