Rusya'dan NATO'ya açık tehdit: Ukrayna'ya yardım edersen çatışma çıkarırız

Savaşın gidişatı hakkında açıklamalar yapan Lavrov: "Kiev yönetiminin sürekli pozisyon değiştirmesi nedeniyle Ukrayna ile müzakereler zor. Ukrayna'ya barış gücü göndermek, Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışmaya yol açabilir." dedi.

23.03.2022-13:14 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-14:31)

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 28 gündür işgali süren Ukrayna durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş hala sürüyor. Dün gece Rusya ordusu tarafından, Ukrayna'nın Borispol, Herson ve Kryvyi Rih kentlerine ile başkent Kiev'e gece yarısı roketlerle saldırılar düzenlendi. Ukrayna ordusu ise Luhansk bölgesinde yer alan 24. Ayrı Mekanize Tugayı'na yönelik saldırı düzenledi.

Barış gücü göndermek doğrudan çatışmaya yol açabilir

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere çalışmaları sürerken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Polonya'nın geçen haftaki, barış güçlerinin Ukrayna'ya gönderilmesi ve Polonya'ya savunma araçlarının verilmesi talebine ilişkin konuşan Lavrov: "Ukrayna'ya barış gücü göndermek NATO ile Rusya arasında doğrudan çatışmaya yol açabilir." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov

Ukrayna ile müzakereler zor

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden müzakere görüşmelerine değinen Lavrov: "Ukrayna ile müzakereler zor, Kiev sürekli pozisyonunu değiştiriyor" ifadelerini kullandı.

Polonya'dan barış gücü çağrısı gelmişti

Polonya geçen hafta Ukrayna'ya uluslararası barış gücü misyonu gönderilmesi ve savunması için gerekli araçların verilmesi gerektiğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal