Başkan Erdoğan ile Katar Emiri El Sani'den Kritik Görüşme!

Başkan Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Katar’ın başkenti Doha’da bir araya geldi.

07.12.2021-12:38 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-14:19) Başkan Erdoğan ile Katar Emiri El Sani'den Kritik Görüşme!

Başkan Erdoğan, dün öğle saatlerinde Katar’a gitti. Katar Emiri El Sani’yi ziyaret kapsamında gittiği Katar’da Başkan Erdoğan resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Katar askerlerini selamladı. İki lider başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi. Sırada heyetler arası görüşme var. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki kritik görüşme trafiğine başlıyor. Erdoğan, Katar'ın Başkenti Doha'da kaldığı otelden ayrılarak görüşmenin gerçekleşeceği yere geçti. Katar Emiri El Sani, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı resmi törenle karşıladı. İki lider tören kıtasını selamladıktan sonra görüşmeleri gerçekleştirmek üzere içeri geçti. Erdoğan ile El Sani başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra bir de heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ERDOĞAN KATAR'DA RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Havalimanında Katar’a uçmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında Katar'ın başkenti Doha’ya hareket etmişti. Erdoğan, dün geceyi Katar'ın Başkenti Doha'da geçirdikten sonra bugün yoğun görüşme trafiğine başladı. Başkan Erdoğan, sabah saatlerinde kaldığı otelden ayrılarak görüşmenin gerçekleşeceği noktaya gitti. Erdoğan'ı, Katar Emiri El Sani karşıladı. İki lider resmi törene katıldıktan sonra, askerleri selamlayarak içeri girdi. Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yer aldı.

BAŞBAŞA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkan Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Katar’ın başkenti Doha’da bir araya geldi. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel konular, askeri iş birliği ve ekonomik yatırımlar ile ticaret konuları ele alındı. İki lider Yüksek Strateji Komitesi 7.Toplantısına başkanlık edecek. Burada da önemli konular değerlendirilecek ve kararlar alınacak.

TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDA 12 YENİ ANLAŞMA

Başkan Erdoğan, dün Katar'a giderek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine katıldı. Türkiye ile Katar arasında 12 yeni anlaşmaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Katar arasındaki Yüksek Stratejik Komite'nin Yedinci Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Doha'da temaslarını sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Al Sani, resmi karşılama töreninin ardından baş başa görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından iki ülke arasında 12 yeni anlaşma imzalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal