Başı Rus Mafyalarıyla Dertte Olan Ünlü Yapımcı Mustafa Uslu'nun Davasında Olay Gelişme!

Ünlü yapımcı Mustafa Uslu'nun Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin çekimleri sonrası başına musallat olan Rus mafyaları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Davada olay yaratan bir gelişme yaşandı.

07.02.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-15:46) Başı Rus Mafyalarıyla Dertte Olan Ünlü Yapımcı Mustafa Uslu'nun Davasında Olay Gelişme!

Birçok başarılı filmin yapımcısı olan Mustafa Uslu, vizyona girdiği andan itibaren büyük yankı uyandıran Cep Herkülü filminin çekimleri sonrasına akılalmaz bir olay yaşadı. Filmleri aratmayacak tarzda bir olayı gerçek hayatta yaşayan Uslu'nun başı Rus mafyalarıyla derde girdi. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin çekimleri için Bulgaristan'da Slvestar Lenenov'la anlaşan başarılı yapımcı, çekim bittikten sonra Bulgar iş insanına altı milyon liralık ödemesini yaptı. Fakat daha sonrasında bu ödemeyi almadığını iddia eden iş insanı Uslu'dan bir daha para isteyince bunun üzerine Uslu ikinci kez ödeme yapmadı. Bunun üzerine araya Rus mafyalarını sokan Lenenov, ünlü yapımcının başına mafya üyelerini sardı. Eldaniz Azimov ve Kobra lakaplı Vedat Karataş isimli iki kişi kısa sürede yapımcıyla iletişime geçerek Mustafa Uslu'yu ölümle tehdit etti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; ''Sarıkaya; Rusya'da yeraltı dünyasının en etkili ismi olarak bilinen Zahariy Kalaşov'un işin içinde olduğunu ve parayı vermesi gerektiğini söyledi. Uslu, Sarıkaya, Azimov ve Karataş'ı ihbar etti. Gözaltına alınan üç isim, İstanbul Adliyesi'ne getirildi'' ifadesine yer verildi. 

SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Ünlü yapımcı Mustafa Uslu'nun suç duyurusunda bulunmasının ardından Rus mafyası üyesi olduğu düşünülen Azimov tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sarıkaya ifadesinde; ''Mustafa 25 yıllık arkadaşım. Eldaniz'in Rus mafya liderinin aracılığıyla geldiğini öğrendim. Mustafa'yı tehdit etmedim. Yardım etmek istedim'' ifadelerine yer verdi. Karataş da hakkındaki iddiaları reddederek kimseyi tehdit etmediğini dile getirdi. Bunun üzerine Sarıkaya ve Karataş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun başlattığı soruşturmada ise sona gelindi. Ünlü yapımcı Mustafa Uslu'yu yağmalamaya çalışan 1'i tutuklu, 2 adli kontrollü 2 yakalamalı 5 şüpheli hakkında; ''Birden fazla kişi tarafından suç örgütlerinin korkutucu gücünden yararlanarak yağma'' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası için dava açıldı. Ortaya çıkan ses kayıtlarında ise yapımcı Uslu'nun Lenenov'la iş ilişkisi olduğu ve Uslu'nun yağmalanmaya çalışıldığına ilişkin kayıtlar ortaya çıktı. Slvestar Lenonov ile Kobra kod isimli Serdar Adak hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

suçlu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal