Yapımcı Mustafa Uslu’ya Rus Mafyası Musallat Oldu!

Ünlü yapımcı Mustafa Uslu’nun başına öyle isimler musallat oldu ki, Uslu paçayı zor kurtardı. İşte Mustafa Uslu’nun film tadında başına gelen rus mafyası davası…

11.05.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-11:37) Yapımcı Mustafa Uslu’ya Rus Mafyası Musallat Oldu!

İki yıl önce vizyona giren Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin yapımcısı Mustafa Uslu’nun başına yalnızca filmlerde karşılaşabileceğimiz bir olay geldi. Filmin çekimleri için Bulgaristan’da bulunan bir Bulgar iş insanıyla anlaşma yapan Uslu, anlaşmadan en fazla zararla ayrıldı. Başına ruf mafyalarının sarıldığı Mustafa Uslu, iki yıl önce başına gelen ilginç ve bir o kadar da korkutucu olaya dair ilk defa bir açıklamada bulundu. 

MUSTAFA USLU’DAN 6 MİLYON LİRA TALEP ETTİ

Başarıyla halkın hafızalarına kazanan milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatı 2019 yılında beyaz perdeye çıkmıştı. Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, Süleymanoğlu’nun hayatını konu alacak film Cep Herkülü’nde inanılmaz bir olay yaşadı. Ünlü yapımcı filmin çekimleri için Bulgaristan’a gitti ve işlerin orada daha kolay hallolması için bir Bulgar iş insanıyla anlaşma yaptı. Bulgar iş insanı Slvestar Lenenov anlaşma karşılığı Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği film için Bulgaristan’da ekibe yardımcı olacaktı. Fakat işler film bittikten sonra pek de umulduğu gibi gitmedi. Anlaşma sonucunda iş insanı Lenonov 6 milyon lirasını aldı ancak daha sonrasında bir 6 milyon lira alacağı daha olduğunu söylerek ortalığı karıştırdı. Ünlü yapımcı ise iş insanına iddia ettiğini ödemenin film bittikten sonra yapıldığını söyledi. Bunun üzerine Lenonov araya rus mafyasını soktu.

USLU'NUN PEŞİNE RUS MAFYASI TAKILDI

Bulgaristan’daki çekimler için Bulgar iş insanı Lenenov’la anlaşan Uslu, 6 milyon liralık ödemeyi film bittikten sonra iş insanına teslim etti. Fakat 6 milyon lirasını alamadığını iddia eden iş insanı, yapımcının peşine rus mafyalarını taktı. Ölüm tehditleri ile karşı karşıya kalan Uslu’ya, Rusya’nın yer altı dünyasının en etkili isimlerinden biri olarak adlandırılan Zahariy Kalaşov'un musallat olduğu söylenildi. Eldaniz Azimov ve lakabı kobra olan Vedat Karataş, yapımcıyı tehdit etmeye devam etti. Ardından menajer Hasan Basri Sarıkaya da olayın içine girerek, Lenenov’un parasını vermesi gerektiğini söyledi. 

USLU BAŞSAVCILIĞA GİTTİ

Ünlü yapımcı Mustafa Uslu kendisini ölümle tehdit eden üç şahıstan şikayetçi oldu. Sarıkaya, Azimov ve Karataş geçen gün soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesine geldi. Sabah gazetesinin berdiği bilgiye göre; yer altı dünyasının bilinen mafyalarından Kalaşov’un üyesi olduğu bilinen Eldaniz Azimov’un yağma suçu işlediği belirtilerek tutuklandı. Kalaşov cezaevine giderken, Sarıkaya ve Karataş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapımcı Mustafa Uslu’nın ihbar ettiği olaya dair soruşturmalar ise hala devam ediyor. 

ÜÇLÜ MAFYA ÜYESİ SUÇU KABUL ETMEDİ

Yapımcı Mustafa Uslu’yu tehdit ederek 6 milyon lira isteyen Hasab Bahri Sarıkaya, Eldaniz Azimov ve Vedat Karataş mahkemede suçlamaları reddetti. Hasan Basri Sarıkaya, "Mustafa benim 25 yıllık arkadaşım. Amacım ona yardım etmekti. Vedat bana ulaştı. Yanında Eldaniz Azimov ve Serdar Adak isimli şahıslarla geldi. Mustafa'nın borcu olduğunu söyledi. Ben de arkadaşım olduğu için Mustafa'yı aradım. Fakat sonra Eldaniz'in Rus mafya liderinin aracılığıyla geldiğini öğrendim. Mustafa'yı tehdit etmedim. Yardım etmek istedim" diyerek kendini savundu. Eldaniz Azimov ise; “Ben işçiyim. Bana gelen bilgiyi arkadaşıma ilettim. O da Hasan Basri'ye iletmiş. Kimseyi tehdit etmedim” diyerek suçun içinden sıyrılmaya çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal