Başak Kablan Kimdir, Başörtüsü Hakkında Ne Dedi?

Youtuber Başak Kablan başörtüsü hakkında ""Başörtüsü politiktir." açıklamaları sonrası takipçilerinden büyük tepki çekti. Peki, Başak Kablan neden gündem oldu?

04.12.2021-14:50 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-16:18)

Başak Kablan dönemin yeni ünlüleri arasında yer alıyor. Kendi hayat tarzını Instagram ve Youtube'da satarak para kazanan Kablan, fenomenlikten yazarlığa geçiş yapmış, Önce Hayallerim Sonra Babam Öldü adlı kitabını yayımlamıştı. Başak Kablan bu kez de başörtüsünün politik olduğunu ve dinin daha da politik bir konu olduğunu Youtube kanalından izleyicilerine paylaştı.

BAŞAK KABLAN KİMDİR?

1990 yılında İstanbul'da doğan Başak Kablan, üniversiteyi Bursa'da okumuştur. İstanbul'u o zamana kadar hiç keşfetmediğini söyleyen Kablan, Bursa'da Youtube olayına başlamıştır. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünü tamamlayan Kablan, iş hayatında reklam, sinema, teknoloji, medya, edebiyat alanlarına yönelmiştir. Başak Kablan'ın Youtube'da 450 bin abone sayısı bulunuyor. Instagram'da takipçi sayısıysa 124 bin civarında. Ayrıca Atölye Rahart adlı butiğinde kitap satmaktadır. Kendisinin yazdığı bir kitap bulunuyor.

BAŞAK KABLAN BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA SERT AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Youtuber Başak Kablan, genelikle film ve gezi hakkında videolar çekerken kendini başörtüsü hakkında açıklamalar yaparak buldu. "Tesettürün Arka Yüzü | Başörtüsü Politik midir?" adlı videosunda Başak Kablan, din politiktir; başörtüsü daha politiktir sözlerini sarf etti. Türklerin İslamiyet'i kabulünün de politik olduğuna değinen Kablan, tesettürün insanın kendisini işaretlemesi; damgalaması anlamına geldiğini söyledi. Başörtülü kadınların politikanın kurbanı olduğuna videosuna değinen Kablan'a tepki yağdı. "Başörtüsü politiktir, cinsiyetçidir. İnsanlar Kur'an'da ne yazıyor bakamıyor. İnsanlar başörtüsü yasak değildir diyemiyor CHP'li ilan edileceğim diye. Asur Krallığı evli ve dul kadınlar ile tapınak fahişelerinin başörtüsü takması işaret anlamındaydı." sözlerine yer verdi.


BAŞAK KABLAN'A TEPKİ YAĞDI

Başak Kablan'ın bu videosundan sonra tepkiler çığ gibi geldi. Ne dinin ne başörtüsünün politik olmadığını söyleyen takipçileri, Kablan'ın haksız şekilde konuştuğunu söyledi. İşte gelen tepkilerden bazıları:

 "Politikleştiren sizlersiniz. Sizlerin baktığınızda ne gördüğünüz sizi ilgilendirir. İnandığı için kapanan insanlar dininin şartını yerine getirmiş olacak. Sizlerde siyaset olsun diye takıyo diye önyargılarınız ve dar pencerelerinizden bakmaya devam edeceksiniz. Politikleşen sizin zihinleriniz. Bırakın artık insanları yargılamayı etiketlemeyi ayrıştırmayı."

"Örtünmek yalnızca dini bir konudur, bunu bahsettiğiniz konuma ve duruma getirmek sadece değişen zihniyetlerimizle ilgilidir. Neyi ne için yaptığını bilmeyen insan çok. Ben tesettürlüyüm çünkü bunu Allah emretti, benim için burada bitmiştir. Bunu zorlaştıran da politikleştiren de değişen zihniyetlerimizdir."

"‘Başörtüsü politik değildir, onu politikleştirmeye çalışan insanlar vardır’ demeye getirmişsin ama tam tersi şekilde konuşmuşsun, videoda sürekli kendinle çelişmişsin . Her konu hakkında video yapmaya çalışırsan olacağı bu. İnsanlar bilmediği konular hakkında konuşmasa keşke."

"Kendimizi açıklamak zorunda kalışımızdan bahsetmişsiniz, aynı duruma bizi siz sokmuyormuşsunuz gibi. Hayır kendimi, "kapalıyım ama üniversite okuyorum" kapalıyım ama hoşgörülüyüm, diye açıklamaktan bahsetmiyorum. Tesettürlüyüm, bu benim KENDİ, ÖZGÜRCE , MEMNUNİYETLE verdiğim bir kararım.

Sizi asla samimi bulmuyorum çünkü;

ben sırf sizle aynı düşünmüyor ve yaşamıyorum diye size ve sizin gibi yaşayan insanların yaşamlarına dair böyle hadsiz varsayımlarda  bulunmuyorum. Ama siz bunu yapıyorsunuz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal