HDP'nin Tesettürlü İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'dan LGBT'ye Destek

HDP parti üyeleri, LGBT'yi desteklediklerini her konuşmalarında her açıklamalarında ifade ediyor. Bugün ise HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Meclis'e LGBT bayrağını andıran rengarenk elbise giyerek gitti.

30.06.2021-11:59 - (Son Güncelleme: 30.06.2021-12:35) HDP'nin Tesettürlü İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'dan LGBT'ye Destek

HDP'nin Lut Kavmi özentileri olan LGBT'ye desteği tüm hızıyla devam ediyor. Her platformda LGBT üyelerinin her konuşmalarında savunucularını yapan HDP, bu desteklerini Meclis'e taşıdı. 

Daha öncesinde Diyanet'in LGBT'yi meşru kılmayan açıklamalar yapması üzerine Diyanet'in kapatılması gerektiğini ifade eden HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, ''Diyanet işler bir Müslüman olarak beni temsil eden bir kurum değildir. Meşru değildir. Çocuklarımızın bile öğrettiği din derslerini aldırabilecek kadar güvene sahip değildir. Diyanet bizim adımıza ahkam kesemez. Diyanet kendi düşüncesini söylüyorsa barolarda düşüncelerini söyleme hakkına sahiptir.'' açıklamalarında bulunmuştu. Bugün ise LGBT'ye destek için Meclis'e LGBT renklerinden oluşan bir elbise giyerek gitti.

HÜDA KAYA: EN GÜZEL RENKLER...

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün giydiği elbiseyi Twitter hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: Tek renkten başka her şeye düşman olanlara karşı doğanın en güzel renkleriyle bugün TBMM 'ye geldim...


2014 SENESİNDE HDP'NİN 5 LGBT AKTİVİSTİ BELEDİYE MECLİS ADAYI'DA BULUNUYORDU

İstanbul ve Ankara’da LGBT'li HDP'li adaylar:

HDP’nin 2014 senesinde belediye meclisi listelerinden 5 LGBT aktivisti aday olmuştu. Hevî LGBTİ üyesi Asya Özgür Kadıköy’den; İstanbul’da trans aktivist Şevval Kılıç Şişli’den; İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği aktivisti Ebru Kırancı Beyoğlu’ndan belediye meclis adayı olmuştu. Ankara’da ise 2014 senesinde trans aktivist Belgin Çelik ve Pembe Hayat LGBTT Derneği’nden Abdülhalim Karaosmanoğlu Çankaya’dan belediye meclis adayı olmuştu.

Partilerinin grup toplantılarında LGBT'yi desteklediklerini alenen ifade eden Eş başkanlarının açıklamaları şu şekildeydi:

TUNCEL: ERKEK EGEMEN SİSTEME MECBUR DEĞİLİZ

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel kapitalist erkek egemen sisteme mecbur olunmadığını belirterek, ''Bizler demokrasi ve özgürlük güçlerinin deneyimleriyle başaracağız. Çıktığımız yolda onlardan farklıyız” dedi. Tuncel şöyle devam etti: “AKP, CHP, MHP bu sistem çarkının devam ettirilmesinden yana. Biz bu insanlığın başına bela olan çarkın yerine yeniyi yaratacağız. Özgürlüklere, eşitliklere, demokrasiye inanıyoruz. Bizlerin olduğu yerde bunlar olacak. Erkek egemen siyasetin karakterini biliyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı.

HDP Eş başkanı Ertuğrul Kürkçü, adaylıkların HDP ilkelerine göre belirlendiklerini söylemişti. %50'yi temsil eşitliğinin geçerli olduğunu belirten açıklamalarda bulunan Ertuğrul Kürkçü, ''Hırsızlar ve zalimlerin yönetiminin gelmemesi için, halkın kendi kendini yönetmesi için Kürdistan ve Türkiye’de bir öz yönetim kurmak için yola çıkıyoruz.'' demişti.

LGBT ÜYELERİNDEN HDP'YE DESTEK METİNİ

LGBTİ örgütleri ve aktivistleri, ''Amasız ve ancaksız eşit yaşam, cinsel özgürlükçü toplum için oyumuz Selahattin Demirtaş'a'' başlıklı 2014 senesinde yayınlamış oldukları bir metin ile Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş'a desteklerini açıklamışlardı.

2014 senesinde destek açıklaması yapan LGBT üyeleri bu ifadeleri kullanarak kaleme aldıkları yazı ise şu şekildeydi:

''Türkiye’de egemen sistem ve onun temsilcileri LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks)’lerin varlığını adeta yok sayarak ısrarlı biçimde görmezden gelmekte, görmezden gelemediği noktada ise LGBTİ’lere karşı düşmanca tavır almaktadır. Ötekileştirilen ve düşmanlaştırılan LGBTİ’ler cinsel kimlikleri dolayısıyla kamusal alanın dışına itilmekte; eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, çalışma hayatı ve medya gibi birçok alanda ayrımcılığa uğramakta, anayasada herkes için hak olarak tanımlanan birçok haktan eşit bir biçimde yararlanamamakta ve toplumsal yaşama eşit biçimde katılmaları engellenmektedir. Bununla kalmamakta her tür ve düzeyde baskı ve şiddet görmekte, nefret söyleminin ve nefret suçlarının hedefi haline getirilerek yaşam alanları daraltılmakta ve en temel yaşam hakkından mahrum bırakılmaktadırlar.

Söz konusu zulüm politikaları karşısında LGBTİ Hareketi 20 yılı aşkın bir süredir eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürütmektedir. Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleşecektir şiarını odak alan LGBTİ Hareketi, bir yandan hâkim sistemin dayattığı zorunlu heteroseksüelliğe karşı LGBTİ varoluşunu savunurken, diğer yandan tüm ezilenler arasında yoldaşlaşma zemininde birlikteliklerin büyütülmesi için çaba göstermektedir. Ortak ve eşit bir yaşamın inşasını temel alan LGBTİ mücadelesi şimdi artık siyasal platformda karşılığını bulmaktadır. Bugüne kadar egemen siyasi kesimler tarafından görmezden gelinen, ötelenen ve arka plana atılan LGBTİ’lerin varlığı ve talepleri cumhurbaşkanı adayı Sayın Selahattin Demirtaş tarafından amasız ve ancaksız olarak sahiplenilmektedir.''

SOSYAL MEDYADAN DESTEK 

2019 senesinde HDP'nin sosyal meyda hesabından LGBT'ye destekleyen açıklamalarının olduğu tweet atılmıştı.

''Nefrete karşı bugün sokakları dolduran LGBTİ+’lar, onur yürüyüşünün yasaklanamayacağını bir kez daha göstermiştir. Yasakçı zihniyetin karşısında, homofobi ve transfobiye karşı direnen LGBTİ+’ların yanındayız. Herkesin hayatına kimse karışamaz! #Pride2019''

Aile kavramını günden güne yok etmek isteyen zihniyet bunlardır. Çocuk anne ve babadan ne görürse hayatına da onu işler. Bu milletin aile değerlerini yok sayan sözde milletvekilleri topluma örnek olmalıdır köstek değil...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal