Başak Burcunun Taşı

Zodyak’ın titiz çocukları Başak burçları, çalışkanlıkları, titizlikleri ve detaycılıklarıyla tanınırlar. Başak burcu, Zodyak’ın altıncı burcudur. 23 Eylül ve 22 Eylül arasında doğanlar Başak burcudur. Başak burcunun elementi toprak, gezegeni Merkür, niteliği ise değişkendir. Peki, Başak burcunun taşı nedir?

27.07.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-17:36) Başak Burcunun Taşı

Başak burcunun özellikleri, çalışkan, titiz, mükemmeliyetçi, detaycı ve eleştirel olmalarıdır. Eğer, dağınık bir insansanız ve ev arkadaşınız da Başak burcuysa, bir süre sonra kendinize yeni bir ev arkadaşı bulmanız gerekebilir. Düzene fazlasıyla düşkündürler. Bunu hem yaşadıkları, çalıştıkları ortamda hem de yaşam tarzlarında sergilerler. Simetri takıntıları olduğu bile söylenebilir.

Başak burcu kadınının beğenmesi oldukça zordur. Detayları görür ve inceler. Kuruntu yapabilir, her şeyi fazlaca inceler. Başak burcu erkeği ise pratik ve akılcıdır. Detaylara o da önem verir, aynı zamanda dakiktir. Karşısındaki kişinin hayatını kolaylaştıran bir karakteri vardır.

Aynı zamanda Başak burçları, sadık ve naziktirler. İnsanlık bilinçleri de oldukça yüksektir.

Başak Burcunun Olumsuz Özellikleri Nedir?

Bu düzenin ardında yatan olumsuz özellikler yok mu? Tabi ki var. Mesela Başak burcu oldukça huzursuz bir tavır sergileyebilir. Aynı zamanda evhamlıdır. Mükemmeliyetçiliği çok zor beğenmesine ve seçici olmasına neden olur. Aynı zamanda eleştirel yapısıyla bir süre sonra insanı zorlayabilir. Memnuniyetsiz bir eğilim sergiler. Düzen merakı onu takıntılı birine dönüştürebilir. Kontrol etme ve düzenleme arzusu baskındır.

Başak Burcunun Diğer Burçlarla Arası Nasıl?

Başak burçlarının en iyi anlaştığı burç gruplarına bir bakalım. Başaklar, Boğa, Oğlak ve Yengeç burçlarıyla iyi anlaşır. Mesela, yengeçlerle sakin ve dengeli bir ilişkileri vardır. Duyarlılıkları sayesinde birbirlerini kırmadan uzun süre anlaşabilirler. Boğa burcunun dışarı çıkmak yerine evde kalmak huyunun Başak burcuyla tamamlanacağını söyleyebiliriz.

Başak burcunun anlaşamadığı burçlar ise, Koç, İkizler ve Terazi’dir. Sözgelimi, Koç burcuyla ortaya çıkan etkileşim inatçılıkla tıkanacaktır. Terazi, Başağın eleştirel tavrını bunaltıcı bulur. İkizler ve Başak burçlarının beş dakika birbirine düşmeden yan yana kalması bile bir mucizedir.

Başak Burcunun Taşı Hangisidir?

Başak burcunun taşı hangisidir, sıra geldi bu soruya. Başak burcunun taşı: Karneol taşıdır. Kırmızı akik olarak da bilinen Karneol, yaşama sevincini temsil etmektedir. Yarı saydam yapılı mineral taşıdır. Kuvars taşları grubundandır. Yenilik ve sadakat taşı olarak bilinir. Karsedon adlı kayadan elde edilir Karneol taşı. Bu taşın Başak burcuna yaşama sevinci getirdiğine inanılır.

Bu taş, Başak burcunun negatif enerjisini absorbe ederek pozitif enerjiyi ön plana çıkarır. Başak burcunun taşı olan Karneol taşının yanında Başak burcu için faydalı olan taşlar ise, Jasper, Limon Kuvars, Limon Topaz, Amazonit, Yeşim, Mavi Safir, Sarı Safir, Fuksit, İnci, Peridot, Turkuaz, Firuze ve Ametist’tir.

Bu taşlar, Başak burçlarının neşelerini yükseltir. Aynı zamanda takıntılarından kurtulmaya da yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal