Banka Hesabını Başkasına Kullandıranlar Dikkat! Hesabınız Tehlike Altında

Banka hesabını başkasına kullandıranların hesaplarına terör örgütlerinin erişebileceğini belirten Mali Müşavir Abdullah Tolu bu durumun tehlikelerinden bahsetti.

10.11.2021-11:28 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-11:36)

Son dakika  gelen bilgilere göre, banka işlemlerini başkasına tahsil ettiren şirket veya kişiler suç işliyor.

Son yıllarda başkaları adına açılan sahte banka hesapları yüzünden mağduriyet ve dolandırılma oranları artış gösterdi. Hesabını üçüncü şahıslara kullandıran kişiler, kayıt dışı para girişi ve çıkışları yapabiliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Mali Müşavir Abdullah Tolu ise, banka hesabının erişimini başkasına veren insanların başına büyük dertler açılabileceğini belirtirken açıklamasında şu sözlere yer verdi;  "Banka hesaplarını kullandıranlar, bunu rızaen veya bir ücret karşılığında yapabiliyorlar. Başkalarının banka hesaplarını daha çok terör örgütleri, yasa dışı çalışanlar veya vergi mükellefiyeti olmakla beraber, kayıt dışı hasılatlarını kayıt dışında tahsil etmek isteyen şirketler ve kişiler kullanıyor"


BANKA HESABINI BAŞKASINA KULLANDIRTMANIN CEZASI YÜKSEK

Banka hesabını başkasına verip kullandıran kişilerin banka hesaplarının terör örgütü üyelerinin eline geçebileceğinin altını çizen Abdullah Tolu yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti; "Vergi müfettişleri bu suç gelirlerinin tespitini yapıyor. Bununla ilgili olarak belirli bir komisyon oranı var. Yüzde 1 ile 3 arasında değişiyor. Bu oranlar üzerinden banka hesaplarını kullandıranlar adına bir cezai vergi tarhiyatı yapılıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal