Hesabına Yanlışlıkla 600 Bin Lira Yattı, Bankayı Arayıp Parayı İade Etti!

Kırıkkale'de meydana gelen olayda, hesabına yanlışlıkla 600 bin lira yattığını anlayan Emre Akçeşme parayı banka aracılığı ile sahibine iade etti.

08.11.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-16:26)

Kırıkkale'de yaşanan olayda banka hesabına 600 bin lira yatırıldığını gören kişi, banka ile iletişime geçerek 600 bin lirayı gerçek sahibine iade etti.

Kırıkkale'de yaşayan Emre Akçeşme (36) sabah saatlerinde banka hesabından para çekmek için ATM'ye gitti. Hesabına baktığında ekranda 600 bin lira olduğunu gören Emre Akçeşme kısa süreli şaşkınlık geçirdi. Tanımadığı bir kişi tarafından hesabına yatırılan parayı gerçek sahibine iade etmek için banka ile iletişime geçen Emre Akçeşme, borçları olmasına rağmen parayı iade ettiğini belirtti.

VİCDANIMLA MÜCADELE ETTİM

Borçlarından dolayı arabasını sattığını belirten ve paraya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Emre Akçeşme konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Borçlarımı dağıtmak için bankamatiğe geldiğimde çok afaki bir parayla karşılaştım, 600 bin lira kadar. Orada nefsinle bir 10 saniye savaşıyorsun. Eğer nefsine yenik düşersen para senindir. Bize büyüklerimiz yalanı, dolanı, haramı öğretmediği için biz nefsimize yenik düşmedik. Çok şükür bize ait olmayan parayı bankayı arayıp, geri teslim ettik. Yaptığımız işten gururluyuz. Herkesin yapması gereken bir olay olduğunu düşünüyorum”


PARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Nefsine hakim olduğunu ve dürüst olarak yaşamaya çalıştığını belirten Emre Akçeşme konu hakkında yaptığı açıklamaları şu şekilde sonlandırdı; "Bankamatiği gördüm orada bir 10 saniye dünya durdu. Şoke oldum. Şoke olunca böyle hesaba yeninden girip çıkıyorsun, bakıyorsun para duruyor mu diye. Para senin değil, biz de herkesin yapması gereken olayı yaptık. Dünya duruyor 10 saniye. Eğer nefsine yenik düşersen para senin. Çok şükür biz nefsimize yenik düşmedik. Parayı da geri iade ettik.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal