Azerbaycan'dan Atatürk'e Büyük Saygı! Zafer Günü Kutlamaları Başladı

Azerbaycan, geçtiğimiz sene Ermenistan işgalinden kurtulan Karabağ için Zafer Günü'nü kutlamaya başladı. Kutlamalar esnasında Atatürk detayı gözlerden kaçmadı.

08.11.2021-11:17 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-17:01)

Azerbaycan haklı, geçtiğimiz yıl 30 senelik Ermenistan işgalinden kurtulan Şuşa'nın kurtuluş gününü kutlamaya başladı. 

Ermenistan, Azerbaycan'ın simgelerinden biri olan Karabağ'ı işgal etmeden önce stratejik konumu sebebiyle 8 Mayıs 1992'de işgal etmişti. Geçtiğimiz sene 44 gün süren operasyonlar sonucunda 5 kent, 4 kasaba ve 286 köyü kaybeden Ermenistan bölgede Azerbaycan üstünlüğünü kabul etmişti.

İLHAM ALİYEV'İN AÇIKLAMALARI

44 gün süren savaşın ardından Şuşa'ya sık sık gittiğini ve ziyaretlerinde duygusal anlar yaşadığını belirten Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;  Şuşa'ya neredeyse 3 saatte gitmiştik. Yollar kar ve buz tutmuştu. Sabah erkenden çıkmıştık ve hava karanlıktı. Hava aydınlandıkça çok güzel manzara oluştu ve Mihriban Hanım kendi telefonuyla çekmeye başladı. Beni çekti, ben de dedim ki 'Yolumuz Şuşa'yadır'. Böyle başladı. Bu bir özel teşebbüstür, çünkü benim ziyaretlerimi genellikle resmi heyet çekiyor. Buysa yeni bir yaklaşımdır. Biliyorum ki çoğu kimsenin hoşuna gitti bu. Bizim de hoşumuza gitti. Bu sözleri söylerken benim gözümün önüne ilk önce o bölgelerde yaşamış insanlar geliyordu. Ben her şeyden önce onlar için bunu söylüyordum. Çünkü onlar hasret içerisindeydi. 30 yıl hasret içerisindeydiler ve ben oraya gelmişim bu binayı görüyorum, o görmüyor. O bizim gözlerimizle onu görmeli. Her zaman gözümün önünde onlar vardı. O kadar eziyet çektiler. Fakat dik durdular, sağlam durdular. Budur Azerbaycan, budur Azerbaycan halkı. Sizi de duygulandırdım ben.''


AZERBAYCAN'IN ATATÜRK SAYGISI GÖNÜLLERİ FETH ETTİ

Normal şartlarda 10 Kasım günü işgalden kurtarılan Şuşa için Zafer Günü 10 Kasım ilan edilmişti.  Ancak Zafer Günü'nün Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümüne denk geldiğini anlayan yetkililer Zafer Günü'nü 2 gün öne çekerek 8 Kasım olarak değiştirdi.

MECLİS BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP TEBRİK MESAJI YAYINLADI

Yayınladığı tebrik mesajında Karabağ Zaferi'ni kutlayan Mustafa Şentop, Azerbaycan'ı tebrik etti. Şentop açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; "Dost ve kardeş Azerbaycan halkını Türk milleti ve şahsım adına en içten duygularla tebrik ederim. Vatan muharebesi sonucunda 'iki devlet tek millet' şiarıyla ilişkilerimizi yürüttüğümüz Azerbaycan'ın haklı zaferinin coşkusunu paylaşıyoruz." ifadelerine yer verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dirayetli liderliğinde Azerbaycan'ın 44 günde tarih yazarak, 30 yıl süren işgale noktayı koyduğunu kaydeden Şentop, "Bu haklı mücadele sonucunda 8 Kasım 2020 tarihinde hepimiz için büyük anlamı olan Şuşa kurtarılmış, Azerbaycan sahadaki zaferini 9 Kasım 2020 tarihinde imzalanan Üçlü Bildiri ile taçlandırmıştır."


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEBRİK MESAJI YAYINLADI

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yayınladığı tebrik mesajında Karabağ savaşında şehit olan Azerbaycan askerleri anılırken açıklamada şu sözlere yer verildi; "Öz topraklarındaki işgali 44 günde bitiren Can Azerbaycan'ın Zafer Günü kutlu olsun. Karabağ'ın azadlığı uğruna şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

BAŞKAN ERDOĞAN AZERBAYCAN'I TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı yazılı mesajda Azerbaycan'ın Zafer Bayramı'nı kutlarken açıklamasında şu sözlere yer verdi; "Azerbaycan’ın Zafer Bayramı’nı, Karabağ topraklarının hürriyetine kavuştuğunu müjdeleyen bu şanlı günü en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLİYORUM

Vatan için gözlerini kırpmadan mücadele eden, şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum."



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal