Şehit Ailesine Küfür Eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a Tepkiler Büyüyor, Halk Sokağa Döküldü!

Geçtiğimiz günlerde şehit ailesine ahlaksız sözler söyleyen İYİ Partili Lütfü Türkkan'a halkın tepkisi büyüyor.

08.11.2021-10:44 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-11:27)

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şehit yakınına küfür etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bingöl gezisi sırasında esnafı ziyaret edip vatandaşlar bir araya gelmişti. Geçtiğimiz günlerde "Burası Kürdistan" ve "Sayın Öcalan" gibi skandallara imza atan Meral Akşener Bingöl'de bir skandala daha imza atmıştı. Meral Akşener'in ziyareti sırasında HDP ile yakın ilişkileri olduğu bilinen Lütfü Türkkan'a bir şehit yakını tepki göstermişti. Lütfü Türkkan ise çok terbiyesizce bir yanıt vererek şu sözleri söylemişti;  "Senin bacını s..."

İYİ PARTİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN NE DEDİ?

Meral Akşener'in esnaf ziyareti sırasında İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişkilerde olduğunu ve bundan rahatsız olduğunu dile getiren şehit yakını, Lütfü Türkkan'a bu düşüncesini söyledi. Bir süre şehit yakınını dinleyen Lütfü Türkkan daha sonra şu terbiyesiz sözleri söyledi;  "Senin bacını s..." 


ŞEHİT YAKINI BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Polis ekipleri ve İYİ Partili korumalar tarafından bölgeden uzaklaştırılan şehit yakınının bölgeden uzaklaştırıldığı anlar kameralara anbean yansıdı.

TEPKİLER ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesi üzerine sosyal medya üzerinde başlayan tepkiler sokağa yansıdı. Sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve vatandaşlar Türkkan'a tepkisini sokakta gösterdi. 


BİNGÖL'DE İYİ PARTİYE TEPKİLER ARTIYOR

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Başkanı Naim Tan yaptığı açıklamada Lütfü Türkkan'ı kınadığını belirterek Türkkan'ın söylemini ahlaksız ve seviyesizce olduğunu vurgulayan Naim Tan sözlerine şu ifadelerle devam etti; "Biz misafirperverliği olan Bingöl'den bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Biz şehit aileleri siyasi malzeme değiliz, siyasi oyuncak değiliz, siyasi dolgu malzemesi değiliz. Kimse bizi siyasetin içine çekmeye çalışmasın Tahir kardeşimiz, bütün siyasi partilerin olduğu gibi o gün iyi partide Bingöl'le gelip herkes gibi siyasi propaganda yaparken geçmişte Selahattin Demirtaş'a kahvaltı yapacağız söylemlerinden dolayı Siirt'e gidip bir HDP'linin burası Kürdistan'dır söylemine sesini çıkarmayan Meral Akşener'e tepki göstermek için Tahir kardeşimiz bir seçmen olarak, bir vatandaş olarak kendilerine tepki göstermişlerdir. Bırakın bir şehit ailesini biz bir Bingöllü olarak birinin anamıza, bacımıza küfür etmesine razı olur muyuz" 


ŞEHİT AİLELERİ DURUMDAN RAHATSIZ

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, ise yaptığı açıklamalarda, halkın siyasi bir simge olmadığını siyasi isimlerin halka hakaret etmemesi gerektiğini vurgulayarak şu sözleri söyledi; Biz misafirperverliği olan Bingöl'den bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Biz şehit aileleri siyasi malzeme değiliz, siyasi oyuncak değiliz, siyasi dolgu malzemesi değiliz. Kimse bizi siyasetin içine çekmeye çalışmasın Tahir kardeşimiz, bütün siyasi partilerin olduğu gibi o gün iyi partide Bingöl'le gelip herkes gibi siyasi propaganda yaparken geçmişte Selahattin Demirtaş'a kahvaltı yapacağız söylemlerinden dolayı Siirt'e gidip bir HDP'linin burası Kürdistan'dır söylemine sesini çıkarmayan Meral Akşener'e tepki göstermek için Tahir kardeşimiz bir seçmen olarak, bir vatandaş olarak kendilerine tepki göstermişlerdir. Bırakın bir şehit ailesini biz bir Bingöllü olarak birinin anamıza, bacımıza küfür etmesine razı olur muyuz?  Lütfü Türkkan yatsın kalksın, dua etsin, kurban kesin, bu olay geç duyuldu. Bingöl halkı ona gereken cevabı ve gereken dersi verirdi. Biz Bingöl halkı 90'lı yıllardan bu yana hiçbir zaman teröre, teröristlere onların siyasi uzantılarına yandaşçılarına, yatakçılarına boyun eğmedik bundan sonrada eğmeyeceğiz. Lütfü Türkkan'dan ve partisinden beklentimiz şuydu, derhâl Bingöl'le dönüp bu şehit yakınımızın elini ayağını öpüp, annesinin elini ayağını öpüp ondan özür dilemesini beklerken yalancılıktan tiyatro çeviriyorlar. Önce dedi ki ben küfür etmedim yalan attı. Yalanı kameralara yansıyınca bu defa yalancılıktan özür diledi, özürü kimden diledi biliyor musunuz? Ne şehit ailemizden özür diledi, ne de şehit ailemizden diledi, gitti kendi genel başkanından özür diledi. İyi partiden beklentimiz derhal meclisteki bütün görevlerinden istifa etmesidir. Buradan Meral hanıma sesleniyorum, sen bir bayansın, sen bir annesin, sen bir bacısın, sen bir kardeşsin, bir bayan olarak şimdiye kadar o hain, o alçak Lütfü Türkkan'ı o partiden ihraç etmen gerekmez miydi? Biri sana küfür ettiğinde hoşuna gider mi, bakın geçmişte Selahattin Demirtaş'ın eşine küfür edilirken sen gidip Selahattin Demirtaş'ın eşine sahip çıktın bayana küfür edilmez dedin, evet bizim örf ve âdetimizde bayana küfür edilmez, ama bu abimizin kardeşine, bacısına küfür edilirken bu saate kadar neden sessiz duruyorsun. Şehit ailesinde provokatör olmaz, şehit ailesinden olsa olsa vatansever olur, kahraman olur, Aziz milletimizin emanetlerine kimse küfür edemez, kimse hakaret edemez. Meclisten beklentimiz bu hafta bütün siyasi partilerin toplanıp, Lütfü Türkkan'ı gazi meclisimizden kovmalarını bekliyoruz. Dün olduğu gibi bugünde yarında şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanındayız, emirlerindeyiz onların ellerinin, ayaklarının altını öperiz. Türkiye'deki şehit ailelerimize sahip çıkma adına hep beraber Lütfü istifa, Lütfü istifa,"


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal