Balıkseverlere Güzel Haber! Hamsi Fiyatları Yarıya Düştü

Son günlerde olumsuz hava şartları nedeniyle artan balık fiyatları, kar yağışıyla birlikte yarı yarıya düştü.

22.01.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-12:30)

Denizlerdeki olumsuz hava şartları sebebiyle balık fiyatları yükselmişti. Ülke genelinde başlayan kar yağışlarının tesiriyle durgunlaşan denizlerde, balıkçılar avlanmaya başladı.

KIŞ AYLARININ GELMESİYLE BALIKLAR YAĞLANIP DAHA LEZZETLİ OLUYOR

Denize açılan balıkçılar ağlarını geri çektiklerinde büyük bir bollukla karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu durum da çok geçmeden balık fiyatlarına yansımış durumda. Geçmiş olduğumuz günler dahilinde fiyatı 50 TL'ye kadar yükselen hamsinin tezgahlardaki fiyatı 25 TL'ye kadar gerilemiş durumda. Balıkların kış aylarının gelmesi ile birlikte yağlanıp daha da lezzetli olduğuna dikkatleri çeken Balıkçı Kenan olarak tanınan Kenan Balcı, 'Bu aylar balıkların en lezzetli olduğu aylar, herkese balık yemesini tavsiye ederim.' sözlerini kullandı.

Balık fiyatları

KIŞ DEMEK, BALIĞIN LEZZETLİ MEVSİMİ DEMEKTİR

Kenan Balcı, 'Yaklaşık 20 gündür fırtınadan gemilerimiz balığa açılamamıştı, hamsi 50 TL'ye çıkmıştı. Kar bereketiyle geldi, hamsi 50 liradan 25 liraya düştü.' diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; 'Denizin durgunluğu sebebiyle gemilerimiz hamsi tutmaya başladı. Halkımız da bol bol hamsi almaya devam ediyor. Zaten kış demek, balığın lezzetli mevsimi demektir. Sadece hamsi değil, bu mevsimde bütün balıklar lezzetlidir çünkü deri ve etin arasında yağ oluşur, bu yüzden balık lezzetlenir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal