Rekor Hamsi Tüketimi! Rize’de Gerçekleştirilen Festivalde 2 Saatte Tonlarca Hamsi Yenildi

Çayeli Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi Festivalini vatandaşlar yoğun ilgi ile karşıladı. Kızılay’ında olduğu bölgede, kan bağışında bulunan vatandaşlara ilçenin Bölgesel Amatör Lig takımı Çayelispor'un forması ve çay hediye edildi.

27.11.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-16:54) Rekor Hamsi Tüketimi! Rize’de Gerçekleştirilen Festivalde 2 Saatte Tonlarca Hamsi Yenildi

Rize’de Çayeli Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Hamsi Festivalinde tonlarca hamsi pişirildi. Izgara ve yağda kızartılan hamsiler, ekmek içi ve tabaklarla vatandaşlara dağıtıldı. 

KIZILAY’A KAN BAĞIŞI YAPILDI

Yoğun katılımını olduğu festivalde, Kızılay’ın mobil kan toplama aracıyla vatandaşlar kan bağışında bulundu. Belediye, kan bağışında bulunan kişilere ilçenin Bölgesel Amatör Lig takımı Çayelispor'un forması ve çay hediye edildiği belirtildi. 

PANDEMİ YÜZÜNDEN ERTENLEDİ

Bu yıl ilki düzenlenen festivalin, pandemi nedeniyle yapılamayarak ertelendiğini belirten Çayeli Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ‘Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle birkaç kez ertelemiştik. Bu kez farklı bir çözüm bulduk. Kültür Merkezimizin kapısında yaptık ki eğer hava yağarsa hemen içeri gireceğiz. Şehirlerin yaşayıp insanların mutlu olabilmesi için festivaller, sosyal etkinlikler yapılması gerekiyor. Bizim buranın deyimi ile akşam namazından sonra sokaklarda hiç kimse kalmıyor. Arzu edilen şehirlerin 24 saat yaşanıyor, hareketli bir halde olması. Bir süre bu festivallerle ilgili ön çalışma yaptık ancak araya pandemi girince ertelenmek zorunda kaldı. Bizde tüm dünya da olduğu gibi planladığımız etkinliklerimizi erteledik. Nasip bugüneymiş’ ifadelerini kullandı. 


HAMSİ RİZELİLER İÇİN BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ 

Ana ürünün hamsi olduğu festivalde Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel hamsinin Rizeliler için birleştirici bir güç olduğunu vurgulayarak, ‘Hamsi ve çay yöremizin, ilimizin önemli unsurları, tabiri caizse kırmızı çizgisi. Bizde o hamsinin birleştirici gücünden yola çıkarak "Hamsi festivali" adı altında belediyemizin düzenlediği etkinliğe katılıyoruz. Sonunda da anlamlı bir şekilde Kızılay'a kan bağışı ile noktalanacak’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal