Bal kabağı faydaları nelerdir, hangi vitaminleri içerir, zayıflatır mı? Antioksidan zengini bal kabağının önlediği hastalıklar

Bağışıklık sistemini güçlendiren bal kabağı, içerdiği yüksek antioksidan ile birçok hastalığa karşı vücudu doğal bir koruma çemberine almaktadır. Mineral ve vitaminler yönünden zengin bir kaynak olan bal kabağı kilo verme sürecinde de faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır.

03.03.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-12:30)

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu bal kabağı ile ilgili önemli bilgilerin altını çizdi. Bal kabağının faydaları nelerdir? Bal kabağı sebze mi meyve mi? İyi bir bal kabağı nasıl anlaşılır?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu bal kabağının sebze olarak bilindiğini fakat aslında bir meyve olduğunu söyleyerek şunları söyledi: "Çoğumuz bal kabağını sebze olarak değerlendirirken aslında o; vitamin A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posa bakımından oldukça zengin bir meyve" 

Bağırsak tembelliğini önleyen bal kabağının faydaları

Bal kabağının alerjik reaksiyonların önlenmesini sağladığını sözlerine ekleyen uzman isim, ''Astım, alerji gibi hastalıkların temelinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yatarken, antioksidan kapasitesi yüksek vitamin ve mineraller oldukça önemli. Antioksidan kapasitesi en yüksek vitaminlerden biri olan beta karotenlerin ise en yüksek oranda bulunduğu besinlerin başında bal kabağı geliyor'' dedi.

Bal kabağının cilde olan etkilerine de değinen Torluoğlu, ''Soğuk kış günlerinde kurumaya başlayan cildin yenilenmesini bal kabağının içeriğinde bulunan antioksidan mineraller ve A vitamini sağlıyor. Ayrıca posa açısından zengin bir kaynak olduğundan püresi veya çorbası uzun süre tok kalmanızı sağlarken; bağırsak tembelliğini önlüyor'' diye açıkladı.

Bal kabağının faydaları

Antioksidan, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir besin olan bal kabağının bu yönü ile vücudu koruduğunu söyleyen uzman isim ''Bal kabağı; vücudu bakteri, virüs ve mikroplara karşı koruyarak mevsim geçişlerinde ve dondurucu kış günlerinde bağışıklık sisteminin desteklenmesini sağlıyor'' dedi.

Bal kabağı zayıflatır mı?

Bal kabağının kilo verme sürecinde iyi bir yardımcı olduğunu ifade eden Torluoğlu, ''100 gramında sadece 26 kalori bulunan bal kabağı, posadan oldukça zengin olması nedeniyle uzun süre tokluk sağlıyor ve gereksiz enerji alımının önüne geçiyor. Böylece kilo verme sürecine destek oluyor'' diyerek açıklamasını sonlandırdı.

İyi bir bal kabağı nasıl anlaşılır?

Bal kabağını bütün halde alacaksanız ilk olarak mutlaka kabuğunu incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar var ise o kabağı asla almayın. Bal kabağı seçerken çatlaksız, yarasız olanları seçmelisiniz. Bal kabağı kabuğunun mat olması da oldukça önemlidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal