Etli Bal Kabağı Dolması Tarifi

Bal kabağı sahip olduğu vitaminler sayesinde hastalıklardan koruyarak vücuda güçlü bir bağışıklık kazandırıyor. Sizler için bu süper besinin şahane bir tarifini derledik. Etli bal kabağını aşağıdaki reçete ile yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

15.05.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-16:39)

Bal kabağı iyi bir beta-karoten, C, E, K, A vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağıdır. Soğuk kış günlerinde bal kabağı tüketmek vücut direncini artırıyor. Bal kabağı sahip olduğu vitaminler sayesinde hastalıklardan koruyarak vücuda güçlü bir bağışıklık kazandırıyor. Sizler için bu süper besinin şahane bir tarifini derledik. Etli bal kabağını aşağıdaki reçete ile yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

ETLİ BAL KABAĞI DOLMASI TARİFİ

Etli bal kabağı dolması için gerekli olan malzemeler:

- 1 küçük bal kabağı

- Yarım kilo et (Kuzu, koyun. dana)

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 çorba kaşığı kuş üzümü

- 1 tatlı kaşığı karabiber taneleri

- 2 diş sarımsak

- Tuz

Etli bal kabağı dolması için; öncelikle kabağının alt kısmını çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak bir biçimde kesin. Ardından kestiğiniz parçayı bir kenara alarak kabağın çekirdeklerini çıkarın. Sonrasında bir kaba kuşbaşı doğradığınız etleri doldurun. Daha önceden kestiğin yuvarlak biçimi kabağa kapak olacak biçimde alt kısma yerleştirin. İç harcı hazırlanan balkabağını fırın poşetinin içerisine yarım çay bardağı su ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin. Balkabağını, 180 derecede 2 saat pişirin.

BAL KABAĞININ FAYDALARI

- Bal kabağı A vitamini deposudur bundan dolayı da göz sağlığını koruyucu bir etkisi bulunmaktadır.

- Bal kabağı kalsiyum, manganez, magnezyum, bakır, demir ve fosfor içermektedir.

- Bal kabağı C vitamin yönünden oldukça zengindir. 100 gr bal kabağı yetişkin bir kişinin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılamaktadır.

- Lif yönünden zengin olan bal kabağı hem kalp hem de bağırsak sağlığını korumaktadır. Bal kabağı kolon kanseri riskini azaltmaktadır.

- Bal kabağı yaşlanma etkilerini geciktirmektedir.

- Bal kabağı içerdiği L-tryptophan adlı madde ile depresyon karşı oldukça etkilidir.

- Potasyum bakımından da oldukça zengin olan bal kabağı kan basıncının düzenlenmesine fayda sağlar.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal