Bakanlık fırsatçılar için harekete geçti: En ağır cezalar uygulanacak

Ticaret Bakanlığı yaşanan deprem sonrasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı iddialarına yönelik olarak harekete geçti. Yapılan resmi açıklamada, , "Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın" ifadelerine yer verildi.

07.02.2023-14:09 - (Son Güncelleme: 07.02.2023-17:38) Bakanlık fırsatçılar için harekete geçti: En ağır cezalar uygulanacak

Kahramanmaraş’ta sabah saat 04.17’de 7.7, daha sonra öğlen saat 13.24’te 74.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye’de 10 ilde büyük hasarlara neden olurken yetkililer 13,5 milyonun bu felaketten etkilendiğini açıkladı. Uzmanlar bu depremin 500 yıldır bölgede görülen en büyük doğal afet olduğunu ifade etti.

Fahiş fiyat iddialarına inceleme

Bakanlık harekete geçti

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası kriz durumunu fırsat bilerek otobüs fiyatlarını 2-3 karına artıran ve battaniye başta olmak üzere hayati önem teşkil eden eşyaların fiyatlarına fahiş oranda artırılmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık ayrıca elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyardı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 10 ilimizi etkileyen üzücü deprem hadisesinden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Devlet kurumlarımız başta olmak üzere herkes canla başla çalışmaktadır. Öte yandan bu üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır.

Yakından takip ediyoruz

Ayrıca elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılar yapılmıştır. Bu kapsamda, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık faaliyetleri Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın."


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal