Bakan Şimşek seçim sonrasını işaret etti: ‘Türkiye’ye yönelik pörtföy yatırımlar artacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerin bitişi sonrasında Türkiye’ye yönelik yatırımların artacağını belirtti.

16.02.2024-12:34 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-17:45)

Ekonomine dair önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler sonrası Türkiye’ye yönelik portföy yatırımlarının artacağını bildirdi.

Enflasyon bizim hedeflerimize yaklaşıyor

Haber7’nin yer verdiğine göre; Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "Enflasyonu indirmek için sıra dışı bir şey yapmayacağız, geleneksel yöntemlerle enflasyon düşürülecek. Piyasanın enflasyon beklentileri bizim hedeflerimize yaklaşıyor" ifadesini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin risk priminin gerilediğini ve kur oynaklığının azaldığına dikkat çekti.

Bakan Şimşek açıklama

Bakan Şimşek, ekonomik programın işe yaradığına dair güçlü kanıtlar olduğunu belirterek, programın yatırımcı güvenini yeniden sağlamaya, bu sayede girişleri etkilemeye ve reel efektif kur normalizasyonuna yardımcı olacağını söyledi. Şimşek ayrıca, "Bütçe açığı ve borçlanmada Maastricht kriterlerini başarmayı umut ediyoruz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal