Bakan Göktaş’tan yeni evlilik kredisi açıklaması: Başvuran sayısı belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na deprem bölgesinden başvuru sayısının 1 günde 1112 kişi olduğunu bildirdi.

16.02.2024-12:26 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-17:45) Bakan Göktaş’tan yeni evlilik kredisi açıklaması: Başvuran sayısı belli oldu

Dün itibariyle başvuru işlemlerinin başladığı 150 bin TL’lik faizsiz evlilik kredisi başvuruları hakkındaki son durumu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş paylaştı. Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, "Fona deprem bölgesinden şu ana kadar 1112 gencimiz başvurdu"

Evlilik kredisi başvurusu E-Devlet’ten 

Haber7’de yer verilen habere göre; Fon, evlilik hazırlığı yapan gençlere faizsiz kredi imkanı sunuyor. Kredi, 150 bin lira olarak belirlenmiş olup, ilk 2 yıl ödemesiz dönemi içermekte ve geri ödeme süreci 4 yıl olarak planlandı. 

Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek ve Fon'un kredi miktarı her yıl artış gösterecek. İlk aşamada, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki depremzedelerden başvurular kabul edilecek. 6 Şubat depremlerinden etkilenen pilot bölgelerde başlayan uygulama, daha sonra Türkiye genelinde geniş bir kapsama yayılacak.

Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Evlilik kredisi başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak).

Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak.

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak.

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak.

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek.

Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal