ABD’den Venezuela Büyükelçisi’ne gece baskını!

ABD’nin Venezuela’ya uyguladığı petrol ambargosundan ve ekonomik krizle boğuşan Venezuela arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

16.02.2024-12:30 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-12:30)

Gece geç saatlerinde FBI ve ABD Gizli Servis görevlileri Venezuela Büyükelçisinin Washington'daki konutuna baskın düzenledi.

Çeşitli önemli iddialar söz konusu!

Baskınla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı ancak baskının ucu, Maduro’ya suikast operasyonu ile bağlantısı olabileceğini belirten aktivist Rocio San Miguel’e kadar dayanıyor. Öte yandan Maduro Arjantin ve ABD’nin Venezuela’ya ait kargo uçağına el koyduğu iddialar arasında yer alıyor.

ABD ve FBI' Venezuela Büyükelçisine baskın yaptı

 Maduro'nun ABD’ye "sömürgecilik" çıkışı!

Venezuela'yı ekonomik ve petrol konusunda da uyguladığı ambargolarla Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu görevden ihraç etmeye çalışan ABD'nin uyguladığı yeni hamlesinin ileriki günlerde sonuçlarının görüleceği tahmin ediliyor. 15 Şubat gecesi düzenlene operasyonun birçok soru ve endişenin fitilini ateşlediği belirtiliyor. BNN Breaking'e göre bazı raporlar baskının tesise izinsiz giren bir kişiye yanıt olarak düzenlendiği ifade edilirken, öte yandan operasyonun arkasında daha farklı bir tablo da olabileceği tahmin ediliyor. Olayın perde arkasında ise Venezuela Başkanı Nicolas Maduro'nun "sömürgecilik" çıkışı olabileceği konuşuluyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal