Bakan Selçuk'tan 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' Genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasını taşıyan 81 şehre 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' hususunda genelge gönderildi.

19.11.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 19.11.2020-17:42) Bakan Selçuk'tan 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' Genelgesi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasını taşıyan 81 şehre 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' hususunda genelge gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla şehirlere yollanan genelgede, 4 Ocak tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan olmak üzere hiçbir sınavın olmayacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imza attığı 81 ile 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' hususlu genelge gönderilerek, uzaktan eğitim çalışmalarının nasıl yürütüleceği ile ilgili ayrıntılar iletildi. Genelgede, bütün ülkelerdeki gibi mevsim koşullarının da tesiriyle artan koronavirüs vakaları sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda verilen karar gereğince, resmi ve özel örgün eğitim ile yaşam boyu öğrenme kuruluşlarındaki bütün eğitim ve öğretim çalışmalarına 20 Kasım ile 4 Ocak tarihleri arasında uzaktan eğitim ile sürdürüleceği kaydedildi.

Bakanlık tarafından gönderilen genelgede, sınavlar hususuna da açıklık getirilirken, "4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların, ilgi ve yazılarda belirtilen ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Ancak 04 Ocak 2021 tarihinden sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili hususlar salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilerek ayrıca duyurulacaktır" ifadeleri kullanıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal