İstanbul'da Yüz Yüze Eğitim İçin İlk Trafik Yoğunluğu Bu Sabah Yaşandı

Karantinadan sonra eğitim-öğretim hayatına dönüşte yüz yüze eğitim programları bugün başlıyor.

21.09.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-10:22) İstanbul'da Yüz Yüze Eğitim İçin İlk Trafik Yoğunluğu Bu Sabah Yaşandı

İstanbul’da yüz yüze eğitimin ilk gününde oluşan yoğun trafik drone ile havadan görüntülendi.
2020-2021 eğitim-öğretim yılının yüz yüze başlamasıyla beraber İstanbul’da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Servislerin de trafiğe çıkmasıyla İstanbul trafiğinde uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik yol durumu haritasında saat 08.45 sıralarında trafik yoğunluğu yüzde 45’e ulaştı. E-5 karayolunda yoğunlaşan trafik drone ile havadan görüntülendi.

UZUN ARADAN SONRA İLK EĞİTİM

Yaşanan pandemi sürecinden sonra yeni eğitim/öğretim hayatına geçişin resmi programı olareak yuüz yüze eğitime bugün başlandı.

''KİMSE ENDİŞEYE KAPILMASIN''

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ailelere bir de  Abdülkadir Selvi aracılığı ile seslendi. Selvi, Selçuk ile yapmış olduğu röpörtajda, “Biz ‘Her şeyden önce sağlık’ diyoruz. Tüm illerde, il müdürlükleri koordinasyonunda velilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca randevu verilmek suretiyle velilerin okullardaki hazırlıkları ve salgın önlemlerine yönelik tedbirleri görmeleri sağlandı. Ayrıca tüm illerde servis şoförlerine yönelik eğitimler tamamlandı. Şimdi biz, öncelikle okulöncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf düzeyindeki çocuklarımız için okullarımızın kapılarını açıyoruz. Okullarımıza yeni adım atacak bu çocuklarımız için ‘oyun’ temelli bir model ortaya koyuyoruz. ‘Temassız Oyunlar’ kitapçığımız işte burada hazır. Uyum sürecinde, dünya ülkelerinden çok daha hızlı bir mesafe alacağız. Yine temizlik için yardımcı personel, hijyen malzemesi, maske gibi ihtiyaçlara yönelik de çalışmaları tamamladık”  ifgadelerinmi kullandı. 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal