Bakan Pekcan'dan 3 Alanda Yatırım Vurgusu

Ticaret Bakanı Pekcan, "Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda kadar önemli. Gıda, sağlık ve dijitalleşme konusunda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemin öncelikleri olacak" açıklamasında bulundu.

01.05.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-14:50) Bakan Pekcan'dan 3 Alanda Yatırım Vurgusu
Ticaret Bakanı Pekcan, "Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda kadar önemli. Gıda, sağlık ve dijitalleşme konusunda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemin öncelikleri olacak" açıklamasında bulundu.

Bakanı Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda, borsa ve 61 sektör meclis başkanının hazır olduğu toplantıya video konferansla katıldı.

Bakan Pekcan, toplantıda yaptığı açıklamada, coronavirüs salgını sürecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde tüm bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla tam bir koordinasyon içerisinde hareket ettiklerini, Türkiye'de devlet ve milletin tam bir dayanışma içerisinde olduğunu ve bu dönemin bundan sonra da süreceğini dile getirdi.

Türkiye'nin sağlık hususunda başka ülkelere göre başarılı bir ilerleme kaydettiğinin söyleyen Bakan Pekcan, ülkenin salgından en kısa süre içerisinde çıkması için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Bakan Pekcan, iş dünyasıyla canlı bir şekilde ticarette ayağa kalkmayı amaçladıklarını, ekonomi, ticaret ve ihracat hususunda da pozitif ayrışan ülke olmaya çaba göstereceklerini belirtti.

İhracatın bu dönemde en az düzeyde etkilenmesi için temassız ticaret yapılamasını uygulamaya aldıklarını anımsatan Bakan Pekcan, "Bu dönemde nakliyede demir yolu ticareti ön plana çıktı. Bundan böyle demir yolunu daha etkin kullanmalıyız." şeklinde konuştu.

"İŞ DÜNYASIYLA SÜREKLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUZ"

Bakanlığın devreye koyduğu çalışmalara dikkat çeken Ruhsar Pekcan, iş dünyasıyla mütemadiyen fikir alışverişi yaparak Bakanlığın görev alanıyla alakalı istekleri yerine getirmeye çaba gösterdiklerini, öteki hususları da alakalı makamlara ilettiklerini belirtti.

Dijitalleşme hususundan da bahseden Bakan Pekcan, şu açıklamada bulundu:

"Bu süreçte ticaret ve alım heyetleri, fuarlar yapamıyoruz. Sanal fuar ve ticaret heyetleri uygulamalarını başlattık. Öncelikle kimya sektörüyle başlıyoruz, arkasından demir-demir dışı metaller, ev eşyaları, plastik sektörlerinde ABD, Meksika, Polonya'da ticaret heyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Sanal fuar uygulamamıza da tarım sektörüyle başlıyoruz, arkasından ayakkabı ve saraciye sektörüyle devam edilecek."

Bakan, evde geçirilen zamanın en verimli şekilde değerlendirilmesi adına da "Sanal Ticaret Akademisi" ile "Export Akademi" programlarını devreye aldıklarını anımsattı.

"DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARINI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR"

Salgın sürecinde dijitalleşmenin öneminin bir defa daha görüldüğünü söyleyen Bakan Pekcan, "Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda kadar önemli. Gıda, sağlık ve dijitalleşme konusunda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemin öncelikleri olacak. Bu konuda çalışmalarımızı güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Pekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında iş dünyasına yönelik vergi kolaylıkları, finansal olanakların büyütülmesi ve istihdam benzeri konularda da önemli destekler sağlandığını belirtti.

TOBB'a bu süreçteki netice odaklı, çözüm bulan faaliyetleri için teşekkürlerini ileten Bakan Pekcan, "Nefes Kredisi"nin iş dünyası için yapılmış oldukça mühim bir çalışma olduğunu belirtti.

Oda ile borsa aidatlarının ertelendiğini ve görüşmelerin elektronik ortamda düzenlenebilmesinin önünün açıldığını hatırlatan Bakan Pekcan, "Sizlerden beklentimiz, bizim de desteğimizle bu süreçten üretimimizi, kapasitemizi, ihracatımızı artırarak bir an önce çıkmak" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal